Kung Fu Panda slaat toe met een ‘cycle’

Door

Het is de zesde inning in de wedstrijd afgelopen donderdag tussen de San Francisco Giants en de Colorado Rockies. Pablo Sandoval komt aan slag voor de Giants en heeft de kans om voor het eerst in zijn loopbaan een cycle te slaan. Pitcher Jhoulys Chacin van de Rockies komt met de pitch, Sandoval slaat de bal ver het rechtsveld in en ziet onderweg dat outfielder Carlos Gonzalez net niet bij de bal kan en vol de muur raakt. ‘Panda is on the move’ schreeuwt de commentator en met een sliding tikt Sandoval op tijd het derde honk aan. De cycle is compleet.

Dankzij de uitstekende prestatie van Sandoval (die de bijnaam Kung Fu Panda dankt aan zijn grote lichaam, rond hoofd en atletisch vermogen) versloegen de Giants de Rockies met 8-5 en zorgden ervoor dat de strijd in de AL West nog niet gestreden is.

De achterstand op nummer één Arizona Diamondbacks bedraagt nu zeven wedstrijden met nog twaalf wedstrijden op het programma. “Je weet nooit wat er nog kan gebeuren”, aldus Sandoval over zijn team die vorig jaar de World Series wisten te winnen.

De 25-jarige derde honkman uit Venezuela hielp de Giants met een homerun in de eerste inning, een double in de tweede inning en een single in de vijfde inning. Sandoval zei dat hij niet eens aan een cycle dacht toen hij in de zesde inning aan slag kwam.

Giants manager Bruce Bochy dacht er wel aan een masseerde de benen van Panda in de dugout. “Je benen moeten losser zijn om straks een triple te slaan”, zei hij.

De grote verliezer van de avond was startende werper Chacin die de vier honkslagen van Sandoval moest toestaan. “Wat ik ook naar hem gooide, hij sloeg alles vanavond”, aldus de pitcher van de Rockies.

“De homerun met een fastball, de single met een changeup, de double gooide ik naast de plaat, maar hij kreeg evengoed zijn knuppel er tegen aan. Het was gewoon zijn avond.” Bochy was het na afloop roerend eens met de woorden van Chacin. “Het was een geweldige wedstrijd voor Sandoval.”

Foto: news10.net

Ook leuk om te lezen