Korver vervangt geblesseerde Wade in All-Star Game

Door

Philadelphia 76ers V Atlanta Hawks

Naast de Three Point Contest is Kyle Korver tijdens All-Star Weekend ook te bewonderen in de NBA All-Star Game. Dat maakte de NBA dinsdag bekend. De 33-jarige ervaren schutter van de Atlanta Hawks vervangt Dwyane Wade in de selectie die nog altijd kampt met een hamstringblessure.

Korver zal komend weekeinde in Brooklyn en New York zijn teamgenoten tegenkomen, want Al Horford, Jeff Teague en Paul Millsap werden al verkozen All-Star. De Boston Celtics in 2011 waren het laatste team met liefst vier spelers (Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen en Rajon Rondo) in de All-Star Game.

50/50/90-club
Je kunt discussiëren of de verkiezing van Korver terecht is, maar los van de All-Star Game stevent Korver af op een historische prestatie. Hij schiet de ballen zo zuiver, dat hij de eerste speler in de geschiedenis van de NBA kan worden die 50 procent van het veld schiet, 50 procent driepunters en 90 procent vrije worpen (50/50/90-club).

Op dit moment staat de teller na 52 wedstrijden in het reguliere seizoen op 52 procent FG, 53 procent 3PT en 92 procent FT. Korver scoort verreweg de meeste punten in catch and shoot situaties en hij staat op een tweede plaats, achter DeAndre Jordan van de Los Angeles Clippers, met een Effective Fiel Goal Percentage van 70.7 procent.

Meer over Korver en de gloeiend hete Atlanta Hawks in ons nieuwe magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen