Koevermans: ‘We zijn het slechtste team ter wereld’

Door

Dat het niet goed gaat met Toronto FC is een understatement. De ploeg van trainer Aron Winter won dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd. Alle negen competitieduels werden verloren. Voor spits Danny Koevermans tijd om verbaal uit te halen: ,,We vestigen onze naam als slechtste ploeg ter wereld,” stelde de voormalig PSV-spits.

Deze uitspraken deed Koef na het met 3-1 verloren uitduel tegen de Washington DC United. Koevermans scoorde in dat duel de enige treffer voor Toronto en trok direct na afloop van leer over de slechte prestaties van zijn ploeg.

Toen hij later die week door journalisten werd gevraagd of hij nog achter zijn woorden stond aarzelde de spits geen moment. ,,Natuurlijk sta ik nog achter die woorden. Kan jij mij nog een ander team noemen dat ook negen wedstrijden op rij heeft verloren?” kaatste hij de vraag terug. ,,Vraag het maar aan mijn teamgenoten, die denken er net zo over.”

Met die opmerking vergiste hij zich echter, aangezien teamgenoten Milos Kopic en Adrian Cann hem direct tegespraken. ,,Dat is zijn mening. Ik waardeer Danny heel erg, hij is één van mijn beste collega’s, maar ik ben het niet met hem eens,” liet Kopic weten. Cann voegde daar nog heel subtiel aan vast dat ‘het beter is om met je voeten te spreken dan in dit soort bewoordingen.’

Coach Aron Winter was ook allerminst gelukkig met de uitspraken van zijn aanvalsleider. ,,We zijn allemaal teleurgesteld, maar dit soort zaken kan hij in de toekomst maar beter niet meer zeggen.”  Koevermans kent zelf ook geen geweldig seizoen. De 33-jarige Schiedammer scoorde tot nu toe nog maar tweemaal.

 Opvallend is dat Toronto in de toernooien wel goed op stoom is dit seizoen. In de Canadese beker staat de ploeg tegenover de Vancouver Whitecaps in de finale. Eerder dit seizoen bereikte Toronto ook de halve finales in de Concacaf Champions League. In dat toernooi was de ploeg onder meer te sterk voor Los Angeles Galaxy.

Het volledige interview met Koevermans zie je hieronder:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen