Kobe Bryant teleurgesteld over zijn eigen spel

Door

Toronto Raptors v Los Angeles LakersDaar stond Kobe Bryant dan. Voor het eerst in ruim acht maanden weer op de vloer voor een officiële NBA-wedstrijd na zijn achillespeesblessure. Hij ontving veel cheers van de Laker-fans, met name bij zijn eerste balcontact en de heerlijke strakke pass op Robert ‘Bob’ Sacre voor de eerste twee punten van de Lakers.

Bryant oogde stroef in 28 minuten speeltijd tegen de Toronto Raptors. Niet gek na een comeback van een zware blessure, maar dat is iets waar de super competitieve Bryant geen genoegen mee neemt. “Ik geef mezelf een F”, aldus The Black Mamba die goed was voor negen punten (2-uit-9 van het veld), acht rebounds, vier assists en acht turnovers.

Bryant’s eerste balcontact en assist:

“Ik ben blij met het feit hoe ik bewoog op het veld, maar ik ben ontzettend kritisch op mijn spel.” Bryant doelde met name op de acht keer balverlies op het statsheet. “Dat was voor mij het belangrijkste. Proberen om het spel te maken, want ik weet dat ik straks verantwoordelijk ben voor beslissingen. Basketball wise, I’m not happy.”

Het tekent de vijfvoudig NBA-kampioen dat hij in zijn eerste wedstrijd na ruim acht maanden niet tevreden is en direct verbeterpunten ziet. “Het zal nog even duren voordat ik weer in het ritme speel van het team.” Zo stond Bryant voor het eerst op het veld met teamgenoten Xavier Henry, Wesley Jonhson, Shawne Williams en Nick Young.

“Maar het is een start. I guess a start is good.”

Hoogtepunten van Bryant’s wedstrijd tegen de Raptors:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen