Knieblessure voor Anquan Boldin

Door

 

De Ravens zullen het de laatste twee wedstrijden moeten doen zonder receiver Anquan Boldin. Baltimore is nog volop in de jacht voor het beste record in de AFC, maar in de wedstrijden tegen divisierivalen Cleveland en Cincinatti zal het favoriete doelwit van quarterback Joe Flacco ontbreken.

Boldin heeft last van een beschadigde meniscus, een blessure die hij volgens coach John Harbaugh tijdens een trainingsessie afgelopen dinsdag op heeft gelopen. De 31-jarige Boldin moet onder het mes, maar Harbaugh verwacht niet dat zijn deelname in de playoffs in het geding zal komen. Lee Evans, die dit seizoen overkwam van de Buffalo Bills, zal de rol van Boldin de laatste twee weken van het regulierse seizoen moeten overnemen.

Als de Ravens met éen van de twee beste records in de AFC eindigen zullen ze de eerste ronde van het postseason niet in actie hoeven komen, waardoor Boldin een weekje extra zal hebben om te herstellen van de ingreep. Volgens Harbaugh zal het anders krap worden, maar hij verwacht dat Boldin ook fit zal zijn mochten de Ravens naast een bye grijpen.

De voormalige receiver van de Arizona Cardinals heeft dit seizoen een groot aandeel in het succes van de Ravens. In veertien wedstrijden was hij goed voor 57 receptions en 887 yards, al vijftig yards meer dan in zijn eerste seizoen voor de Ravens. Boldin had dit seizoen echter wel meer moeite in de redzone; hij wist slechts drie touchdowns te scoren, zijn laagste aantal sinds 2004, toen hij in tien westrijden voor Arizona maar één keer in de endzone geraakte.

 

Foto: Ebonybird.com

Ook leuk om te lezen