Kleurrijke Marbury aangeklaagd vanwege schoenenmerk

Door

Het verhaal van Stephon Marbury is te lang voor woorden, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de spelverdeler een nieuw hoofdstuk heeft toegevoegd aan zijn levensverhaal.

Een opsomming tot nu toe: Marbury at in het verleden al eens vaseline live op het internet. Hij gaf ook wel vaker vreemde interviews over zijn relatie met god en bracht ooit eens lowbudget schoenen uit voor mensen die minder bedeeld waren. Nu wordt hij net voor die geniale ingeving aangeklaagd voor 16 miljoen dollar.

Marbury bracht in 2006 zijn Starbury-schoenen uit om iedereen de mogelijkheid te geven een paar basketbal sneakers aan te bieden. Het idee zat goed, maar het draaide niet uit hoe het moest.

De voornaamste zaak die zijn schoenen op de markt moest brengen, Steve & Barry’s ging failliet. Marbury verkaste in de tussentijd naar China om daar professioneel te gaan spelen.

Marbury heeft nu problemen met zijn schoenenzaak. Er is een zaak gaande in Montgomery County, Ohio, waar een aannemer van Wachovia/Wells Fargo Marbury aanklaagt voor meer dan 16 miljoen dollar.

Marbury ging een lening aan om de zaak van start te laten gaan maar die werd nog niet terugbetaald en nu moet hij alle extra kosten daar rond ook betalen.

Volgens Basketball-Reference.com verdiende Marbury rond de 151 miljoen in de NBA due zoo 16 miljoen pocket change moeten zijn, touch? 

De inmiddels 34-jarige Marbury speelt nu nog in China voor de Foshan Dralions. Hij was de MVP van de Chinese Basketball Association’s All-Star Game in 2010.

In zijn 13-jarige NBA-carrière had Marbury een gemiddelde van meer dan 19 punten per wedstrijd en bijna 8 assists. Hij speelde voor onder andere de Minnesota Timberwolves, New Jersey Nets, Phoenix Suns, New York Knicks en de Boston Celtics.

 

Foto: www.cbssports.com


Ook leuk om te lezen