Kings winnen weer van Canucks, Preds langs Red Wings

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Los Angeles Kings staan op het punt om voor de grootste verrassing in deze playoffs te zorgen. Het team van coach Darryl Sutter namen via de 1-0 overwinning op de Vancouver Canucks een 3-0 voorsprong in de serie en daar zullen weinig mensen op voorhand rekening mee hebben gehouden.

Quick niet te passeren

De Kings keerden met een comfortabele voorsprong terug naar Los Angeles dankzij de twee overwinningen die zij eerder verrassend boekten in Vancouver. In de eigen Staples Center waren het gisteravond twee bekenden die voor het succes van de Kings zorgden. Allereerst hield goalie Jonathan Quick met 41 reddingen zijn doel schoon en aan de andere kant was het Dustin Brown die met zijn vierde goal van deze playoffs voor de beslissing zorgde. Vroeg in de derde periode was hij er namelijk als de kippen bij toen Canucks-goalie Cory Schneider, die deze wedstrijd de voorkeur kreeg boven Roberto Luongo, een kansrijke rebound toestond op een schot van Justin Williams.

 

Predators winnen in Detroit

De Nashville Predators herstelden hun thuisvoordeel in deze eerste ronde tegen de Detroit Red Wings. Nadat zij vrijdag nog in eigen huis met 2-3 onderuit waren gegaan, wonnen zij gisteren met dezelfde cijfers in Detroit. Met deze zege komen de Preds dus op een 2-1 voorsprong in de serie.

De bezoekers waren niet geïntimideerd door het luidruchtige publiek dat voor een vijandelijk sfeer zorgde in de Joe Louis Arena. Onverstoorbaar namen zij zelfs een 0-2 voorsprong, waarna Pavel Datsyuk laat in het tweede bedrijf toch de spanning weer terugbracht.

De Red Wings zetten hun tegenstander in de derde periode zwaar onder druk maar wisten, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Pekka Rinne, niet te scoren. Dit lukte Sergei Kostitsyn na een kwartier aan de andere kant wel, met dus een 1-3 tussenstand als gevolg. De thuisploeg ging vervolgens nog zeer gedreven op zoek naar doelpunten, maar verder dan de 2-3 van Henrik Zetterberg kwam Detroit niet meer.

Highlights

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings

Nashville Predators – Detroit Red Wings

Programma

Voor vanavond staat er één wedstrijd gepland in de Western Conference. De San Jose Sharks (7) nemen het dan in eigen huis op tegen de St. Louis Blues (2). De tussenstand in deze serie is 1-1.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen