Kings vragen om uitstel deadline verhuizing

Door

De Sacramento Kings hebben een nieuwe stap genomen in hun wens om Sacramento te verlaten. Ze hebben de NBA om toestemming gevraagd om de deadline waarop ze hun voorstel moeten indienen te verlaten.

Normaal was die voor 1 maart gepland. De Kings wensen om vanaf volgend seizoen in Anaheim, Californië te spelen. Het bestuur van de NBA bekijkt de aanvraag.

De burgemeester van Sacramento, ex-NBA speler Kevin Johnson, reageerde geprikkeld op het nieuws, hetgeen hij hoorde in de pers en niet van de eigenaars Maloof: ,,We gaan ervoor strijden,” zei Johnson. ,,De deal is nog niet gesloten. We weten dat ze elders aan het kijken zijn, maar het is nog niet beslist. Mocht het al een gesloten deal zijn dan zouden ze niet vragen om de deadline te verplaatsen.”

De deadline verschuiven is geen garantie dat de aanvraag zal worden goedgekeurd.

Om goedkeuring te krijgen moet er een simpele meerderheid zijn tussen de 30 teams in de NBA. De Los Angeles Lakers zijn zwaar tegen de verhuizing aangezien dat zou betekenen dat er een derde NBA-team in het zuiden van Californië gaat spelen.

Het Honda Center in Anaheim ligt op 45 kilometer van Staples Center, waar zowel de Lakers als de Los Angeles Clippers spelen.

Sacramento probeert al bijna 10 jaar om de huidige Arco Arena te verlaten. De Kings hadden ooit een van de grootste fankernen in de NBA maar de teleurstellende resultaten (al vijf jaar geen play-offs meer) zorgt ervoor dat de fans thuis blijven.

Mocht Sacramento naar Anaheim verhuizen dan zullen ze het Center delen met de Anaheim Mighty Ducks, een NHL-team.

Foto:

Ook leuk om te lezen