Kings verslaan Blues in eerste wedstrijd

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightsvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Los Angeles Kings waren in de eerste ronde verantwoordelijk voor de verrassende uitschakeling van de Vancouver Canucks en ook in de tweede serie zijn ze alvast uitstekend begonnen. In de eerste wedstrijd, gespeeld in St. Louis, werden de Blues met 3-1 verslagen.

Herhalingen

Met die eerste nederlaag hoeven de Blues nog nergens voor de vrezen. Ook in de eerste serie, tegen de San José Sharks, verloren de Blues hun eerste wedstrijd om vervolgens vier keer op rij te winnen. De Kings wonnen in hun serie eveneens hun eerste wedstrijd, om vervolgens de serie te winnen.

De Blues kwamen in de eerste periode nog wel op voorsprong. Het schot van Alex Pietrangelo werd getipt door David Perron, waarna David Backes het laatste tikje gaf. Jonathan Quick was vervolgens met enkele saves zeer belangrijk voor zijn ploeg. Doordat hij het doel daarna schoon hield, kon Slava Voynov laat in de eerste periode beide ploegen weer op gelijke hoogte brengen.

Shorthanded

Het breekpunt in de wedstrijd was het late shorthanded doelpunt van Matt Greene. Doelman Elliott had geen sterk antwoord op het schot van Dustin Brown en daar kon Greene van profiteren; 2-1. In de derde periode was Dustin Penner met een empty netter via de boarding verantwoordelijk voor de 3-1, waarmee de wedstrijd beslist was.

Phoenix

Een dag eerder waren de Phoenix Coyotes met 4-3 te sterk voor de Nashville Predators. Voor de Coyotes was het al hun zesde wedstrijd in de play-offs die na overtime beslist werd. Daarvan werden er vier gewonnen, de Coyotes speelden in totaal zeven wedstrijden. Ray Whitney was de gevierde man, hij scoorde de game winning goal.

Highlights

Los Angeles Kings (8) – St. Louis Blues (2)

Nashville Predators (4) – Phoenix Coyotes (3)

Vanavond spelen de Predators en de Coyotes hun tweede wedstrijd, ook deze wedstrijd wordt gespeeld in de Jobing.com Arena. Deze wedstrijd begint om 02:00. De Kings en de Blues hervatten hun serie een dag later. Zij spelen hun wedstrijd in St. Louis en zullen de wedstrijd aanvangen om 03:00.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen