Kings verslaan Bernier en Maple Leafs

Door

Los Angeles Kings v Toronto Maple Leafs

De Los Angeles Kings hebben in Toronto een 3-1 zege geboekt tegen de Maple Leafs. In de eerste confrontatie tussen beide teams sinds de doelmannenruil tussen Jonathan Bernier en Ben Scrivens maakten de gasten het verschil in de derde periode.

Jonathan Bernier mocht het duel beginnen, Ben Scrivens moest op de bank toezien hoe collega Martin Jones de overwinning opeiste voor zijn ploeg. De Maple Leafs schoten vaker (39-23) op doel, maar moesten toezien hoe Jones het gros van die schoten tegenhield. Het was voor de zeventiende wedstrijd op een rij dat de Kings geen doelpunt in de eerste periode tegen kregen. Ook voor de zeventiende wedstrijd op rij stonden de Kings niet meer dan twee tegendoelpunten toe.

Drew Doughty had zijn ploeg in de eerste periode juist op een voorsprong gezet. Cody Franson maakte met zijn eerste goal van het seizoen de gelijkmaker in de tweede periode eveneens op de powerplay. Jeff Carter en Kyle Clifford maakten met twee 5 tegen 5 goals het verschil gedurende de derde periode voor de vijfde zege op een rij. De Maple Leafs blijven vijfde in de Atlantic Division, de Kings blijven tweede in de Pacific Division achter Anaheim Ducks. Zij wonnen met 1-2 van Minnesota Wild.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen