Kings met 4-2 te sterk voor Wild

Door

In de uiterst spannende Western Conference hebben de Los Angeles Kings goede zaken gedaan door in eigen huis de Minnesota Wild met 4-2 te verslaan. Door deze overwinning nemen de Kings twee punten afstand van de groep van vijf teams die zeventig punten hebben en klimmen ze naar de vijfde plaats.

Los Angeles opende in de eerste periode de score door een power play-goal van uitblinker Wayne Simmonds (foto). Vroeg in het tweede bedrijf bracht Eric Nystrom met een mooie individuele actie de bezoekers echter weer op gelijke hoogte.

Nadat hij zich op knappe wijze langs twee verdedigers van de thuisploeg had geworsteld, schoof hij met een uiterste krachtsinspanning de puck onder LA-goalie Jonathan Bernier door: 1-1.

Halverwege deze periode was het weer Simmonds, die overigens voor dit duel al zeventien wedstrijden droogstond, die met een geplaatst wrist shot Los Angeles nogmaals op voorsprong zette.

Maar wederom konden de Kings niet lang van de voorsprong genieten, want met nog een paar seconden op de klok in het tweede bedrijf zorgde Brent Burns in een power play-situatie voor de gelijkmaker.

De Los Angeles Kings gaven echter niet op na deze tweede tegenvaller. Aan het begin van de derde periode kwamen ze namelijk weer op voorsprong toen Drew Doughty na een vloeiende aanval voor de derde voorsprong van de Kings in de wedstrijd zorgde.

Los Angeles wist deze keer de voorsprong wel vast te houden, al kreeg het team het in de slotfase nog zwaar. Dit werd mede veroorzaakt door de twee late penalty’s die de mannen van coach Terry Murray te verduren kreeg.

Ze hielden echter stand en wisten in ondertal zelfs nog een keer te scoren via een empty-netter van Anze Kopitar. Hiermee was de twee achtereenvolgende overwinning dus een feit.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Kings en de Wild:

Foto:

Ook leuk om te lezen