Kings denken aan verhuizing naar Anaheim

Door

De Sacramento Kings zijn serieus aan het overwegen om Sacramento te verlaten en naar Anaheim te trekken. Op 1 maart is er een deadline opgelegd door de NBA. Tegen die tijd zal er een voorstel moeten worden ingediend.

Het team zou nog geen definitieve beslissing gemaakt hebben, maar er zouden wel al afgevaardigden in Anaheim geweest zijn om meer informatie te verkrijgen over de mogelijke obstakels te vermijden.

Als het plan doorgaat zullen de Kings aan het einde van dit seizoen verhuizen naar het Honda Center en zal er einde komen aan de 26 jaar in Sacramento. De aanleiding voor de verhuizing is omdat er al onnoemelijk veel pogingen zijn geweest om de bouw van een nieuwe arena te bekostigen in de huidige stad. Dit plan faalde echter elke keer.

NBA-commissioner David Stern bevestigde voor het eerst dat er inderdaad gesprekken zijn tussen de Kings en de mensen in Anaheim.

Mede-eigenaar Joe Maloof (foto) was nog niet heel concreet in zijn commentaar over de mogelijke verhuizing: ,,We moeten naar al onze opties kijken. Maar we moeten ons ook concentreren op ons team nu. Over alles van die arena, daar praten we later wel eens over.”

De Kings staan momenteel op 13-40 dit seizoen en het zal hun vijfde seizoen op rij worden zonder een plaats in de play-offs. Hun grootste succes in de recente geschiedenis kwam er tegen de Los Angeles Lakers in 2002, toen ze een legendarische seven-game series verloren en net aan niet de NBA-Finals wisten te bereiken.

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen