Kings blijven voorlopig gewoon in Sacramento

Door

Eigenaren van NBA-franchises zijn niet alleen businessmen maar bedrijven ook politiek. Dat hebben de heren Maloof wel bewezen, want de Sacramento Kings blijven toch zitten waar ze zitten. Voorlopig dan is er nog aan toegevoegd.

Het had er alle schijn van dat de Kings opnieuw de biezen zouden pakken. Sacramento, sinds 1985 de thuishaven, zou worden ingeruild voor Anaheim. In de nieuwe plaats was de rode loper al uitgelegd en zelfs al een financieel plan opgesteld. Maar alles is van de baan, want Sacramento is nu wel bereid om te investeren in een nieuw stadion. ‘Het dreigement’ om na 26 jaar de stad te verlaten lijkt effect te hebben.

,,De burgemeester van Sacramento heeft verhuizingscommissie van de NBA laten weten dat ze een plan willen opstellen voor een nieuwe arena. Dat komt binnen een jaar. Gebeurt dat niet, dan zullen we alsnog in 2012-2013 verhuizen naar een andere stad”, is de klare taal van mede-eigenaar Joe Maloof.

Nu er een nieuwe accommodatie in het verschiet ligt, hebben de Kings de deadline laten lopen en geen aanvraag ingediend bij de bond om hun hele hebben en houden te mogen verkassen. ,,We hebben 13 jaar en miljoenen dollars gespendeerd om een nieuwe arena te laten bouwen”, vervolgt Maloof. ,,Wij hebben het antwoord niet. Die heeft de burgemeester en we zijn bereid om daar naar te luisteren. Hij heeft een plan. Daar zit wel enige haast bij. Verder is het aan burgemeester Johnson en zijn politieke team.”

In Anaheim blijven ze achter met veel ambitie en een hoop teleurstelling. De stad is min of meer gebruikt om de wensen van de Kings-eigenaren in Sacramento voor mekaar te krijgen. Dat de Maloofs volgend seizoen daar niet meer hoeven aan te kloppen, snapt Maloof ook wel. ,,Ik ben er zeker van dat Anaheim ooit een NBA-team zal krijgen”, klonk hij diplomatiek.

In de laatste wedstrijd thuis tegen de Lakers spatte het Power Bar Pavilion bijna uit elkaar van de emoties. Supporters toonden woensdag 13 april massaal hun liefde voor de club en deden een laatste oproep vooral niet weg te gaan.

Gesteund door het publiek legden de spelers vol passie de ploeg van Phil Jackson het vuur aan de schenen. Kobe Bryant moest er aan te pas komen om er een verlenging uit te slepen om vervolgens de wedstrijd met 116-108 winnend af te sluiten.

Dat gevoel gebruikt Maloof nu in zijn argumentatie om toch te blijven. ,,We hebben altijd gezegd dat Sacramento de beste fans van de wereld heeft. Hun overweldigende steun was ongelooflijk. Maar nu realiseren we dat we Sacramento nog één mogelijkheid geven, kijken we ernaar uit om te basketballen.”

Foto: hoopsjournal.com

Ook leuk om te lezen