King of the Bronx: Felix Hernandez domineert Yankees

Door

Felix HernandezFelix Hernandez gooide gisteren een two-hit shutout tegen de New York Yankees waardoor de zwakke slagploeg van de Seattle Mariners toch met 1-0 heeft kunnen winnen. Hernandez geeft hiermee zijn sterke laatste twee maanden een goed vervolg. Van zijn laatste 10 starts heeft de heeft hij er zes gewonnen en nul verloren.

In 76 1/3 innigen gooide hij 75 strikeouts en zijn ERA is omlaag gegaan van 3.70 naar 2.63.

King Felix
De officiële bijnaam van de Mariners pitcher is dan wel King Felix, maar Yankee Killer is een goede tweede. De laatste jaren kunnen de slagmannen uit New York geen potten breken tegen zijn arsenaal aan onberekenbare worpen.

Het was de tweede shutout die Hernandez gooide in het nieuwe Yankee Stadium. Van de vijf wedstrijden in The Bronx won King Felix er vier. Ook heeft hij in dat stadion het laagste aantal runs tegen van alle pitchers, namelijk 1.13 per negen inningen.

Speciaal
De manager van de Mariners, Eric Wedge, zei dat hij nog nooit zo’n goede wedstrijd van een pitcher had gezien terwijl hij manager was. Vooral omdat de voorsprong steeds maar één punt bedroeg kon elke foute worp van Felix een gelijkspel of verlies betekenen. “Wat we vandaag hebben gezien was heel speciaal, beter dan dit gaan we niet zien”, vertelde Wedge.

De King had achteraf wel wat kritiek op zichzelf. Hij gooide namelijk twee keer vier wijd, beide keren kwamen nadat de Mariners al snel twee uit hadden gemaakt. Volgens Yankees manager Joe Girardi had Hernandez nooit een slechte count. “Bijna elke slagman had 1 wijdbal, meer kregen ze niet.” De korte stop van Seattle, Brendan Ryan, had een eigen verklaring voor het succes van zijn pitcher. “Die change-up van Felix spot met alle natuurkundige wetten.”

Dit stuk is geschreven door Jop Strick.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen