Kidd en Nash: Rose is onze MVP

Door

Derrick Rose weet zich in zijn ‘campagne’ voor MVP van de league gesteund door twee directe collega’s. Wat betreft point guards Jason Kidd en Steve Nash mag Rose gekozen worden tot de beste van de league.

,,Derrick speelt ongelooflijk goed. Hij is naar alle waarschijnlijkheid de MVP van de league,” zo windt Kidd er geen doekjes om. ,,Tegen de Milwaukee Bucks had-ie dertig punten en zeventien assists… Hij beslist wedstrijden niet louter door te scoren, maar bovendien door z’n ploeggenoten in te schakelen. En hij wordt alleen maar beter, wat hartstikke leuk is om te zien.”

Om daar nog aan toe te voegen: ,,Rose heeft alles om een van de beste spelers aller tijden te worden.”

MVP’s op de point guard-positie zijn zeldzaam, zo beseft zowel Kidd als Nash. Hoewel de laatste de eer twee keer toekwam, was het voor hem slechts Bob Cousy en Magic Johnson gelukt.

,,Maar Derrick heeft een fenomenaal jaar,” aldus Nash. ,,En hij wordt nog steeds beter. Hij is niet alleen een fantastische atleet, maar hij is bovendien uitgegroeid tot een hele goede basketballer. Hij is ook nog eens een aardig joch, een goede collega, die graag wil leren.”

Als het aan Nash ligt, wordt Rose uitgeroepen tot MVP. ,,Hij is dit seizoen echt opgestaan,” zegt de Canadees, ,,en is nu een van de beste spelers van de league. Hij is absoluut MVP-waardig. Maar hoe dan ook: hij is een fantastische speler die een sensationele carriere tegemoet zal gaan.”

En Kidd: ,,Ik kan uren naar hem kijken. Hij is een speciale speler. Hij is jong, en heeft het spel enorm snel opgepikt. In mijn boek is hij de MVP.”

Foto: 25twofour.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen