Kevin Love wil weg bij Timberwolves, zet zinnen op Bulls of Warriors

Door

Minnesota Timberwolves v Portland Trail Blazers
Wat al een tijdje een publiek geheim was, is nu ook echt uitgesproken: Kevin Love wil weg bij de Minnesota Timberwolves. Dat meldt ESPN zondag. Love heeft het management van de Timberwolves laten weten dat hij zijn contract deze zomer niet zal verlengen. Met nog een eenjarig contract betekent dit dat de forward in 2015 voor niets Minnesota kan verlaten als unrestricted free agent.

Als de Wolves nog iets aan Love willen verdienen, kunnen ze hem nog tot februari volgend jaar traden. De speler zelf zou wel oren hebben naar een trade naar een team dat meedoet om de prijzen.  De drievoudig All-Star heeft zijn zinnen naar verluidt vooral gezet op de Chicago Bulls of Golden State Warriors.

Het was al langer bekend dat Love het niet meer naar zijn zin had bij de Timberwolves. De 25-jarige forward werd in 2008 gedraft door het team uit Minnesota, maar wist met dat team nog nooit de play-offs te bereiken. Het team probeerde de laatste jaren om Love te omringen met goed spelersmateriaal, maar dat is in de ogen van de ster dus niet genoeg gelukt.

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Love naar de Rockets om een ‘big 3’ te vormen met Harden en Howard! Het zou zo maar is kunnen gebeuren; Morey heeft er nooit een geheim van gemaakt zoveel mogelijk sterren naar zijn team te willen halen.

 2. Love bij GSW? Laat maar komen die handel!

  • Lennart 6 jaar ago

   Dat lijkt mij ook een zeer goede zet van GSW, maar benieuwd hoe zij dat gaan doen met de salary cap. Daarbij heeft Love wel altijd aangegeven graag voor de Lakers te spelen. Wellicht loopt hij na 1 jaar alsnog voor niks weg naar de Lakers?

   • Bahadir 6 jaar ago

    Ik denk niet dat Love zou passen in het team van de Warriors. Er van uitgaande dat de defense van het team dan drastisch zou verzwakken. Love en Lee zijn namelijk allebei middelmatige verdedigers. Love heeft een defensive stopper naast zich nodig om te kunnen presteren. Een Dwight Howard bijvoorbeeld. Ik blijf er bij dat Love naar de Rockets moet vertrekken. De Rockets zijn namelijk op zoek naar een ‘stretch 4’ die goed kan rebounden; oftewel een perfect fit. Daarnaast is Love goed bevriend met Howard en heeft hij ook een goede band met McHale. De ‘odds’ zijn in het voordeel van H-Town.

 3. Lennart 6 jaar ago

  GSW moeten in ieder geval niet klay of draymond traden. Ik denk inderdaad dat diepte versterkingen belangrijker is dan Love halen. Voor de Rockets zou het inderdaad een goede trade zijn, maar ben dan ook benieuwd naar hun bankspelers wanneer ze Love binnenhalen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen