Kevin Love haalt uit naar zijn teamgenoten

Door

Phoenix Suns v Minnesota TimberwolvesDante Cunningham en J.J. Barea weigerden woensdag in de met 104-103 verloren wedstrijd tegen de Phoenix Suns mee te doen in de huddles en waren na de buzzer snel vertrokken uit de kleedkamer. Oorzaak: beide heren kregen geen extra speeltijd. Dat schoot in het verkeerde keelgat van superster Kevin Love. “Het kan niet zo zijn dat er twee spelers op de bank zitten die niet opstaan tijdens een time-out. We zijn een team.”

De power forward van de Minnesota Timberwolves wil het verhaal niet groter maken dan het is, maar hij had meer verwacht van Cunningham en Barea. “We spelen tegen een team die we moeten verslaan en daarvoor hebben we iedereen nodig, zelfs de spelers die geen minuten maken”, zei Love tegenover AP.

Love
De frustraties na afloop waren te begrijpen. De Timberwolves hebben nu een 0-10 record in wedstrijden die beslist worden met vier punten, of minder. De Wolves zitten nu één wedstrijd onder .500 en dat mag Love zich aanreken, volgens een deel van de fans in Minnesota: leuk al die stats, maar wat doet hij verder?

Love is dit seizoen goed voor 26.1 punten, 13.2 rebounds en 4.1 assists per wedstrijd met 46/38/82 schotpercentages en een 27.1 PER (hoogste in zijn loopbaan). Het probleem van Minnesota is niet Love, maar het schieten van de bal als team (25e in Effective Field Goal Percentage) en het verdedigen van de basket.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. Ewout Versloot 6 jaar ago

    De Timberwolves zouden er goed aan doen hun pace omlaag te brengen. Ze schieten nu veel te snel met een veel te laag schotpercentage. Love kan daar weinig aan veranderen, behalve misschien eens een babbeltje met zn coach maken.

  2. Thomas 6 jaar ago

    De Wolves zijn een alles-of-niets team, en dat verandert zelfs nog in de wedstrijd. Maar Love is ook al een paar keer hopeloos door het ijs gezakt in het vierde kwart dit seizoen, net als de rest van zijn team. Het zegt genoeg dat ze nog geen één wedstrijd gewonnen hebben die op vier of minder punten is beslist.

  3. Jan-Cees Bron 6 jaar ago

    Inderdaad Ewout/Thomas, en het zou ook helpen als Ricky Rubio eens een normaal schietpercentage realiseert en dus punten op het bord krijgt. Vooralsnog grossiert hij in mooie passes en steals maar een field goal percentage van 35 procent is voor een startende spelverdeler ontoelaatbaar. Verder blijft het voor fans van de Wolves jammer dat Prokhorov Kirilenko naar Brooklyn gehaald heeft. De Wolves hebben zonder hem zeker geen ploeg meer voor de play-offs.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen