Kershaw ‘eindelijk’ belangrijk voor Dodgers in postseason

Door

2015-10-14T022600Z_832643424_NOCID_RTRMADP_3_MLB-NLDS-LOS-ANGELES-DODGERS-AT-NEW-YORK-METS

“Ik ben een grote reden waarom ons seizoen nu ten einde is gekomen.” Dit zei Clayton Kershaw een jaar geleden toen de Los Angeles Dodgers in de postseason werden uitgeschakeld door de St. Louis Cardinals. Net als in 2013. De beste speler én startende werper van de National League in 2014 keerde dinsdag het tij in New York.

Met opnieuw een vroege uitschakeling op de loer voor The Boys in Blue, gooide Kershaw (op drie dagen rust) in Game 4 van de NLDS tegen de Mets zeven sterke innings met acht strikeouts. Belangrijker: de Dodgers wonnen het duel met 3-1.

Die verdomde Cardinals
De 27-jarige lefty ging het duel in met een 1-6 record en 4.99 ERA over 12 postseason-wedstrijden. In de laatste twee jaar waren het telkens die verdomde Cardinals en hun #CardinalsDevilMagic die het nummer hadden van Kershaw in de play-offs.

Naamloos

Kershaw domineerde tegen de Mets en gebruikte, vergeleken met Game 1, vaker zijn fastball: 56 om 42 procent. Hij gooide niet alleen meer fastballs, hij plaatste de ballen aan de binnenkant van de slagzone (12 in Game 1, 31 in Game 4) in combinatie met zijn slider en curveball (zeven strikeouts), per ESPN Stats & Info.

Dodgers-manager Don Mattingly was na afloop zeer te spreken over Kershaw. De hoofdrolspeler zelf geloofd niet in een vloek (zie postseason verleden) en is blij dat de serie terug gaat naar Los Angeles voor de beslissende vijfde wedstrijd.

Game 5 is vrijdag om 02:07 uur Nederlandse tijd met Jacob deGrom vs. Zack Greinke.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen