Kenley Jansen 8-12 weken uitgeschakeld

Door

Los Angeles Dodgers v Pittsburgh Pirates
De Nederlandse closer van de Los Angeles Dodgers, Kenley Jansen, is de komende 8-12 weken uitgeschakeld nadat hij gisteren is geopereerd aan zijn linkervoet. Toen hij een aantal dagen geleden last kreeg van zijn voet tijdens het hardlopen, besloten de Dodgers hem naar het ziekenhuis te sturen voor een onderzoek. Uit het onderzoek (rontgen, MRI en CAT-scans) bleek dat er een vreemd groeisel aan zijn linker middenvoetsbeentje zat. Het groeisel is tijdens een operatie verwijderd.

Closer
Jansen zal tien dagen op krukken moeten lopen en daarna 3-4 weken in gips. Afhankelijk van de snelheid van het herstel kan hij na 8-12 weer op de heuvel verschijnen. Het is duidelijk dat hij in elk geval het grootste gedeelte van Spring Training en de start van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan, want op zijn vroegst is hij half april weer klaar om te spelen en als hij 12 weken zoet is, zien we Kenley pas halverwege mei weer in actie voor de Dodgers.

Voor de Dodgers is het verlies van Jansen, die over zijn loopbaan 14-10 is met een ERA van 2.25 en 106 saves en vorig seizoen nog 44 saves pakte als closer van het sterrenteam, een zware dobber. De Dodgers mogen op papier een van de sterkste teams van de MLB hebben, een waar sterrenensemble, maar laat nu net de bullpen het zwakste punt van de ploeg zijn. Jansen is verreweg de beste reliever die het team heeft, maar General Manager Andrew Friedman heeft aangegeven de eerste weken van het seizoen toch te kiezen voor een vervanger uit eigen gelederen. Manager Don Mattingly beschikt in dat geval over de volgende opties: Joel Peralta, Paco Rodriguez, J.P. Howell, Brandon League en Sergio Santos.

De verwachting is dat de Dodgers toch nog wel even zullen kijken wat de free agent markt hen aan opties biedt. Zo lijken Rafael Soriano en Francisco Rodriguez al veel betere opties. Als Jansen dan terug is, hebben de Dodgers in dat geval misschien wel de beste starting rotation in de MLB met ook nog eens een zeer sterke 1-2 punch aan het einde van de wedstrijd. Het lijkt niet zo’n gek idee en laten we wel wezen: geld is er genoeg in LA.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Alex Bos 4 jaar ago

    Niet goed, seizoen is nog niet eens begonnen en de Nederlanders vallen één voor één om……..

    • Seb Visser 4 jaar ago

      Dit is inderdaad slecht nieuws. Laten we hopen dat de rest van ‘onze jongens’ fit kan blijven!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen