Kemphanen Pachulia en Richardson game 4 aan de kant

Door

De heren Zaza Pachulia van de Atlanta Hawks en Jason Richardson van de Orlando Magic komen in Game 4 niet in actie. Het duo zit een schorsing uit van één wedstrijd. Dat heeft de NBA bepaald na hun aanvaring zaterdag in de Philips Arena.

Met nog 2.22 minuten op de klok ging het fout in het stadion van Atlanta. De Georgiër maakte een harde fout op Dwight Howard die vervolgens een zwaai maakte met zijn elleboog naar de center van de Hawks.

Richardson kwam op voor ‘Superman’, waarna de twee fysiek werden. Pachulia gaf drie kopstoten. Hierop antwoordde Richardson met een tik in het gezicht van de lange man met open hand.

Dat betekende voor de twee kemphanen einde oefening; ze werden de wedstrijd uitgegooid. Terwijl de beste defensieve speler van dit seizoen weer eens een technische fout kreeg.

,,Beide zullen hun team moeten wijzigen”, zegt Stan van Gundy nuchtertjes. Deze redenering klopt als een bus, maar toch lijkt het verlies voor de Hawks groter.

De grote Pachulia, weliswaar bankzitter, is een van de weinige mensen die iets tegen Dwight Howard kan beginnen. Daar komt bij dat Jason Collins, de mandekker van het gevaar van de Magic, al kampt met een kwetsuur en onzeker is voor de wedstrijd van vandaag.

Richardson is starter maar Van Gundy zit ruim in de keuzes. Het is nog even de vraag of hij J.J. Redick of Gilbet Arenas opstelt als de vervanger van de geschorste guard.

De Hawks hebben een 2-1 voorsprong in de serie tegen de Magic.

Zie hier het incident waarbij het opstootje ontstond.

Foto: blogs.orlandosentinel.com

Ook leuk om te lezen