Keenan Allen breekt record

Door

Julio Jones. Dez Bryant. Antonio Brown. Een indrukwekkende lijstje van geweldige wide receivers. Toch zijn er genoeg andere giganten op de wide receiver positie te vinden die niet zo in het oog springen. San Diego Chargers receiver Keenan Allen is er zo eentje. Hij wordt nagenoeg niet genoemd als het gaat om de beste receivers van de NFL, maar is het wel degelijk. Afgelopen zondag brak hij het record voor meeste vangballen na zeven wedstrijden. 62 maal kon hij de bal in zijn armen sluiten, voor een totaal van 690 yards.

De derdejaars receiver uit California is in het bezit van het Chargers rookie record voor receiving yards (1,046) en werd ook uitgeroepen tot NFL Rookie of the year in 2013.Dit seizoen tilt hij zijn spel naar een nog hoger niveau en is het lichtpuntje in het seizoen van de Chargers dat dreigt als mislukking te worden bestempeld. Samen met tight end Antonio Gates is de rappe receiver de favoriete target van QB Philip Rivers.

In de eerste wedstrijd tegen de Detroit Lions was hij vrijwel niet af te stoppen. Hij kwam tot 15 catches voor een totaal van 155 yards en overschaduwde daarmee ruim Lions’ receiver Calvin Johnson. Een vlekje op het blazoen was dat een pass van Rivers via Allen door de Lions omgetoverd werd tot een pick-6. San Diego won de wedstrijd wel met 28-33, een vermakelijke shoot-out.

Het was een incident dat niet op zich stond. In de tweede wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals faalde Allen opzichtig toen hij een punt knullig door zijn handen liet glippen. De Bengals doken als uitgehongerde tijgers op de bal en een paar plays later ving ster receiver AJ Green de bal op acrobatische wijze voor een touchdown. Allen kwam niet verder dan twee catches voor een magere 16 yards. En de Chargers verloren.

Allen schudde de teleurstellende prestatie van zich af tegen de Minnesota Vikings, maar kon de Chargers echter niet aan de overwinning helpen. 12 catches, 133 yards en 2 TD’s mochten niet baten.

Week 4 en 5 werden weken met mindere prestaties voor de receiver. In week 6 stond hij echter weer zijn mannetje met 14 catches voor maar liefst 157 yards. Echter waren de Green Bay Packers de tegenstander, en waren ze een maatje te groot voor de Chargers, ondanks 503 passing yards van Philip Rivers. Allen zelf zorgde voor het hoogtepunt van de eerste helft toen hij een hoge pass van Rivers spectaculair binnenhaalde en toch binnen de lijnen bleef. De eerste helft was sowieso zeer vruchtbaar voor de receiver, hij verzamelde maar liefst 11 vangballen. Helaas kon hij de wedstrijd niet volmaken vanwege een onwillige heup. En moest lijdzaam en knarsen tandend toekijken hoe de Packers er met de overwinning vandoor gingen.

Afgelopen zondag tegen divisie rivaal Oakland was Allen goed voor 9 catches voor een totaal van 89 yards. Hij was niet geheel fit, maar buffelde zich op karakter naar het record. Echter gingen de Chargers met 29-37 opnieuw onderuit, en kwamen daarmee op een win-loss record van 2-5, goed voor een gedeelde laatste plaats in de AFC West, die gedomineerd wordt door de Denver Broncos. Head coach Mike McCoy was ziedend:

“That first half was pathetic. Nothing good happened from the first play on. It sucks, to be honest with you”.

Volgende week spelen de Chargers tegen de Baltimore Ravens, die niet bepaald bekend staan om hun uitstekende secondary. Wellicht een kans voor Allen om het aantal catches aanzienlijk te vergroten.

Ook leuk om te lezen