Kasey Kahne zegeviert in Thunder Valley

Door

Food City 500

De vierde Sprint Cup race van het seizoen heeft opnieuw een nieuwe winnaar opgeleverd. Kasey Kahne reed na 500 rondes op de Bristol Motor Speedway in Tennessee als eerste onder het zwart-wit-geblokt door.

Het was de hele dag regenachtig en nat in Bristol, maar de lucht klaarde kort voor de race op. De tribunes bleven echter minder goedgevuld dan gebruikelijk. De fans die wel waren gekomen kregen een lange race te zien, die werd onderbroken door velerlei cautions.

De meeste cautions waren het gevolg van eenzijdige ongevallen voor rijders die worstelden met de verminderde grip in het begin van de race en bandenslijtage tegen het einde. In het spectaculaire stadion in Bristol is de betonnen muur tenslotte nooit ver verwijderd.

Uiteindelijk melden een aantal coureurs zich vroeg aan kop en ontspon er een gevecht tussen winnaar Kasey Kahne en een groep met onder andere kampioen Brad Keselowski en de broers Kyle en Kurt Busch. Kahne wist zijn koppositie vervolgens het laatste uur met verve binnen zijn bereik te houden, waardoor hij alweer de vierde verschillende winnaar wordt dit seizoen.

Grote afwezigen in de eindstand waren Jimmie Johnson, die Daytona op zijn naam schreef, en ook Matt Kenseth, die afgelopen week in Las Vegas er met de winst vandoor ging. Johnson was begin dit weekend de koploper van het kampioenschap, maar eindigde vandaag als 22ste, op twee rondes achterstand. Kenseth viel vroegtijdig uit.

Brad Keselowski deed zodoende in Bristol de beste zaken en is de nieuwe koploper in de Sprint Cup na vier top 5 noteringen op rij.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen