Kansas U. veegt vloer aan met Kansas State

Door

De strijd om de top seeds in de loodzware Big 12 is begonnen. Een week lang mocht Kansas State dromen van een zege in Lawrence @ Phog Allen Fieldhouse. Want ging het niet maar zozo met de Kansas Jayhawks? Drie nederlagen waren er al te noteren voor de zevenvoudig kampioen in de Big 12 (de laatste zeven jaar achter elkaar wel te verstaan). Oké, Jayhawks speelde al tegen Duke, Kentucky, Georgetown en Ohio State. Terwijl Kansas State in buurman Kansas U. pas de eerste serieuze tegenstander trof, maar wel een mooi 11-1 record had opgebouwd.

Al jaren stappen de Wildcats in Manhatten, Kansas in de bus voor 136 kilometer vice versa naar Lawrence, Kansas om met een duidelijk nederlaag het hol van de leeuw weer te verlaten. Maar dit jaar lagen er kansen, dacht men in Manhatten.
De Wildcats zijn fysiek sterk, vallen graag de basket aan en blaakten van het zelfvertrouwen. Big boys Samuels, Gibson en Henriquez zouden Robinson wel kunnen afstoppen. Zoals Rodriquez en Spradling wel partij zouden kunnen bieden
aan Taylor, Johnson en Releford. Yeah right…

 

De Jayhawks vlogen uit de startblokken (18-4). Kansas University opende met 10 rake schoten uit 19 pogingen. Kansas State zette daar een broodmagere 3-17 tegenover. Al snel leidde de Jayhawks met 18 punten, maar de Wildcats vochten zichterug in de wedstrijd. Via een 10-0 run, dankzij vooral de driepunters van Jamar Samuels en Rodney McGruder, werd het 39-36. Maar Kansas had het antwoord klaar. Driepuntspecialist Conner Teahan mocht twee keer aanleggen uit zijn favoriete hoekje en tekende voor back-to-back threes. Direct gevolgd door een keiharde dunk van Thomas Robinson (15pt, 14rb zijn 10e double-double dit seizoen). Het bleek het beslissende moment in de wedstrijd. Kansas State moest met de staart tussen de benen, na weer een forse nederlaag (67-49), terug naar Manhatten.

 

Kansas State Wildcats kon nooit de wedstrijd spelen die het wilde. Het werd woest weg gerebound (50rb voor Kansas. 26rb voor Kansas State) en het gemiddelde van 29 vrije worpen per wedstrijd werd bij lange na niet gehaald. Kansas Statebenutte in Lawrence slechts 8 van de 16 free throws. Voorafgaand aan het seizoen werd Kansas Jayhawks geen kans gegeven voor de achtste titel op rij in de Big 12. Maar schrijf de mannen van Bill Self nog niet af. Editie 46 van de 272 game series (de regio telefooncode) geeft aan dat als Kansas focust, ze iedereen kunnen verslaan. Er moet in de Big 12 nog worden afgerekend met Baylor (14-0 record) en Missouri (ook 14-0) en niet te vergeten Oklahoma, Texas en Iowa State, maar een goed begin is het halve werk. De Jayhawks made their point.

Ook leuk om te lezen