Kansas City Royals veroveren eerste World Series sinds 1985

Door

CSzPhSsUcAA6mEa

De Kansas City Royals zijn vannacht in New York World Series-kampioen geworden. In de Big Apple was de ploeg uit Missouri na extra-innings met 7-2 te sterk voor de New York Mets. Vorig jaar bereikte de ploeg ook al de World Series, maar waren de San Francisco Giants met 4-3 te sterk. In deze editie van de Fall Classic hadden de Royals duidelijk Vrouwe Fortuna aan hun zijde. De ‘comeback kids’ kwamen opnieuw terug van een achterstand.

Matt Harvey leek de 3-1 achterstand te verkleinen en de series terug te sturen naar Kansas City. De Royals hadden echter andere plannen. Harvey was ijzersterk in de eerste acht innings en smeekte manager Terry Collins om ook de negende inning te mogen pitchen. De Mets waren al in de eerste inning op voorsprong gekomen door een solo homerun van Curtis Granderson. Kansas City werper Edison Volquez stond op de heuvel na het verlies van zijn vader vlak voor Game 1 van de World Series en gooide een goede wedstrijd. Granderson kwam in de vierde inning opnieuw over de thuisplaat na een sacrifice fly van Lucas Duda. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Mets.

Maar toen. Manager Collins gaf gehoor aan de smeekbede van Harvey en liet de werper ook in de negende inning opdraven. Lorenzo Cain kwam door vier wijd op de honken. Eric Hosmer kon de rappe outfielder met een honkslag binnen slaan en de avond van Harvey was na 111 pitches over. Closer Jeurys Familia kwam de werper aflossen. Familia had in de World Series al twee keer een voorsprong niet weten vast te houden. Het werd helaas voor de closer een deja vu. Opnieuw kon de normaal gesproken ijzersterke closer de deur niet in het slot gooien. Hosmer kon met een machtige sprint over de thuisplaat komen na geschutter in de verdediging van de Mets.

In de twaalfde inning kwam World Series MVP Salvador Perez met een honkslag op de honken. Christian Colon, die voor de eerste keer aan de plaat verscheen, sloeg vervolgens de winnende run binnen. Om aan alle twijfel een einde te brengen, scoorden de Royals vervolgens nog eens vier runs binnen en gooide Kansas City closer Wade Davis in de gelijkmakende slagbeurt de deur resoluut in het slot.

Foto: The Chronicle Herald

Ook leuk om te lezen