Kansas City grijpt macht in AL Central

Door

Kansas City Royals v Detroit Tigers

Na de eerste weken leken de Detroit Tigers een gemakkelijk seizoen tegemoet te gaan in de American League Central. Niets is minder waar, want ineens zijn daar de Kansas City Royals die gisteren de Tigers op een 11-4 nederlaag trakteerde en nu, na negen opeenvolgende overwinningen, ook de leiding hebben overgenomen in de AL Central.

Max Scherzer was de werper aan de kant van Detroit en hij beleefde een dramatische avond. In de tweede inning gaf hij maar liefst zeven punten op en in de vijfde inning was zijn dag voorbij nadat hij in totaal tien punten had opgegeven, een career-high voor Scherzer.

De Tigers zijn nu 9-19 sinds half mei en vooral hun twee sterren, Justin Verlander en Max Scherzer, hebben het in deze periode laten afweten met een gecombineerd ERA van 5.73.

Het moment van de avond kwam overigens van Royals-catcher Salvador Perez, die wat hulp kreeg van de muur achter hem bij deze defensieve actie:

Leading Off

De New York Yankees blijven maar winnen als Masahiro Tanaka op de heuvel staat. In de eerste inning gaf hij tegen de Toronto Blue Jays nog een homerun op aan José Reyes maar daarna zou de Japanse rookie niks meer weggeven en was hij goed voor zes innings, tien strikeouts, en zijn elfde win van het seizoen.

Tanaka is slechts de derde rookie in de MLB-geschiedenis die als eerste van alle werpers uit zijn jaar de barrière van elf wins bereikt. Enkel Grover Alexander (1911) en Fernando Valenzuela (1981).

De Yankees wonnen dankzij een homerun van Brett Gardner en een RBI van Mark Teixeira uiteindelijk met 3-1 van de Blue Jays die nu 23 van hun laatste 25 wedstrijden in de Bronx hebben verloren.

Three Strikes

– Een sterke prestatie van de Los Angeles Angels en hun sterspeler Mike Trout. Trout was goed voor twee homeruns en samen met Kole Calhoun, die 4-uit-5 ging met één homerun, zorgden zij voor een 9-3 overwinning op de Cleveland Indians. Ook werper Matt Shoemaker had een sterke wedstrijd voor de Angels, hij gaf in acht innings slechts twee runs op en was goed voor tien strikeouts.

– Yu Darvish blijft het moeilijk hebben tegen de Oakland Athletics. Gisteren verloor hij alweer voor de achtste keer van de A’s en hiermee staat zijn record tegen Oakland nu op 1-8 met een ERA van 4.94. Ter vergelijking, tegen de andere ploegen is hij 35-13 met een ERA van 2.93. Darvish zou gisteren slechts vijf innings gooien waarin hij vier runs op gaf en mede daardoor verloren zijn Texas Rangers met 10-6 van Oakland.

– Brock Holt was gisteren de onbetwiste Man of the Match voor de Boston Red Sox die met 2-1 wisten te winnen van de Minnesota Twins. Holt scoorde beide runs – eentje op het binnenslaan van Xander Bogaerts – maar viel vooral op door deze spectaculaire defensieve actie…en dan te bedenken dat dit zijn eerste start was in het centerfield:Seventh Inning Stretch

De Los Angeles Dodgers wonnen vannacht met 4-2 van de Colorado Rockies, maar tijdens de derde inning was Vin Scully drukker bezig met het ophalen van oude ijshockey verhalen toen de Stanley Cup van de L.A. Kings in het hok van de legendarische commentator werd neergezet:

Jonathan Lucroy had ook een aardig goede avond, twee homeruns, waarvan één grand slam, en de Milwaukee Brewers wonnen dankzij zijn prestatie met 7-5 van de Arizona Diamondbacks:

De zoektocht naar deze bal van Raul Ibañez is nu nog steeds bezig as we speak:

De vader van de avond kwam uit Pittsburgh, waar de Pirates weliswaar met 6-5 verloren van de Cincinnati Reds, maar hij wel zijn dochter nog blij wist te maken met een souvenir:

Going Dutch

Roger Bernadina kwam enkel als defensieve vervanger in het veld voor de Cincinnati Reds in de negende inning.
– De Red Sox wonnen dankzij Xander Bogaerts die 1-uit-3 ging met één RBI.
Andrelton Simmons sloeg ook 1-uit-3 voor de Braves die met 5-2 verloren van de Phillies.
– De Baltimore Orioles versloegen de zwakke broeder uit de divisie, Tampa Bay, met 7-5 en Jonathan Schoop had daarin een klein aandeel: hij ging 1-uit-4 met één run.
Kenley Jansen was goed voor een puntloze negende inning voor de Dodgers waarmee hij zijn 20ste save van het seizoen pakte.
– Als lead-off hitter voor de Arizona Diamondbacks ging Didi Gregorius 1-uit-4.

Overige wedstrijden

New York Mets (31-40) @ St. Louis Cardinals (39-32), 2-5
San Diego Padres (29-42) @ Seattle Mariners (37-34), 1-6
San Francisco Giants (43-28) @ Chicago White Sox (34-37), 2-8
Chicago Cubs (29-40) @ Miami Marlins (36-34), 5-6
Houston Astros (32-40) @ Washington Nationals (36-33), 5-6

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen