VIDEO: Kane en Toews vlammen in GoPro-duel

Door

Toews

Iedereen kent ze wel, de GoPro camera’s. Mountainbikers dragen ze op hun helm en skiërs aan een harnas. Met de filmpjes kunnen jouw vrienden en familie beleven wat jij ook hebt beleefd. De NHL is een samenwerking aangegaan met de camerafabrikant. De plaatjes die dit oplevert nemen jou mee op ijsniveau en laten je beleven wat een atleet in de NHL beleeft.

Kane versus Toews
Patrick Kane staat bekend om zijn snelle handen en puckcontrole, terwijl Jonathan Toews toch meer bekend staat als een slimme en zakelijke speler. De bijnaam van Toews is niet voor niets Captain Serious.

Zijn rustige en serieuze aard doet je wel eens vergeten hoe ongelofelijk talentvol Toews is en toch aardig wat moves in huis heeft.

Wil je meemaken hoe beiden het tegen elkaar opnemen in een man-tot-man duel?

Laten we hopen dat Kane snel hersteld van zijn blessure, zodat we weer kunnen genieten van zijn acties.

Crosby zet je voor schut
Vind jij Crosby ook zo overschat? En eigenlijk maar een middelmatige speler? Waarschijnlijk is je beeld wat gekleurd doordat hij niet bij jouw favoriete club speelt. Of je bent gewoon niet goed bij je hoofd!

De demonstratie die Crosby geeft is ongelooflijk. Je gaat bijna denken dat de film versneld wordt afgespeeld. Nee…..de handen van Crosby zijn echt zo snel.

Vanaf 1:00 minuut zie je Crosby de puck langs, door en over obstakels spelen. Absurd gewoon. Als Crosby vervolgens voorstelt om het om te nemen tegen twee verdedigers, krijg je al bijna medelijden met beide heren.

PK Subban is na de geboorte in Red Bull gevallen
Er lijkt geen stand uit te zitten op Pernell Karl Subban. Hij is met 1,83 m niet bijzonder groot, toch is zijn fysiek één van zijn grote kwaliteiten. Een hit van Subban komt aan alsof je door een DAF XF105 wordt geraakt. Vraag Brad Marchand eens wat zijn minst prettige herinnering op het ijs is en ik denk dat ik het antwoord weet.

PK Subban is niet je standaard ijshockeyer. Die zijn over het algemeen bescheiden en geen liefhebbers van show en gekkigheid. De bravoure en het enthousiasme van Subban zijn besmettelijk. En voor een verdediger is hij verdraaid creatief en handig.

Je voelt de hits bijna zelf. Bij 2:00 min maakt hij nog een referentie naar de hit op Marchand. Even de rivaliteit met de Boston Bruins opstoken.

Wat hebben goalies te verduren
In de wekelijkse NHL Best-Of krijgen de goalies geregeld een podium om te laten zien wat ze kunnen. In deze GoPro-demonstratie laat Henrik Lundqvist zien wat een goalie te verduren heeft. Hij laat je beleven hoe snel een schot van 100 km/h op je afkomt en wat voor reactievermogen een goalie moet hebben.

De concentratie en focus die Lundqvist laat zien is bewonderenswaardig.

King Henrik is nu geblesseerd is doordat hij een puck op zijn keel heeft gekregen. Dan weet je dat goalie zijn een gevaarlijk beroep is.

Foto: NHL & GoPro

Ook leuk om te lezen