Kampioen legt ‘beste team’ over de knie

Door

De vraag wierp zich al weken geleden op. De San Antonio Spurs hebben weliswaar het beste record, maar hebben ze daarmee ook het beste team in de NBA? De Los Angeles Lakers kwamen zondag met een kort maar krachtig antwoord. Neen.

Het kan verkeren, zei Bredero als eens. Want was het niet nog maar twee dagen geleden dat dezelfde Spurs de Miami Heat met 125-95 een pak billenkoek gaven? Nu waren de rollen omgedraaid, en gaf LA San Antonio er ongenadig van langs: 83-99, een uitslag die het krachtsverschil overigens geen recht deed.

De Lakers beginnen zo langzamenhand in playoff-mode te geraken. Kreeg de ploeg in de eerste helft van het seizoen nog een paar losing streaks van drie en vier wedstrijden aan de broek, na de All Star-break is het plotseling gaan draaien (7-0) bij de ploeg van Phil Jackson.

,,Voor ons wat dit een goede test om te zien waar we nu staan,” aldus Kobe Bryant, goed voor 26 punten.

Een wedstrijd werd het evenwel nooit in het AT&T Center. De Lakers speelde uiterst geconcentreerd en hard, lieten vooral in defensief opzicht geen duimbreed toe, en maakten optimaal gebruik van hun surplus aan lengte.

Bij rust stond er al een stand van 37-65 in het voordeel van de Lakers op het bord, en in het derde kwart bedroeg de marge – vooral dankzij Bryant, Pau Gasol (21 punten) en Andrew Bynum (17 rebounds) – eigenlijk constant dertig punten. Pas toen Jackson in het laatste bedrijf z’n starters hun welverdiende rust gunde, slaagden de Spurs erin de stand een nog engiszins draaglijk aanzien te geven.

Bryant: ,,We hebben vooral verdedigend uitstekend gespeeld, door nauwelijks fouten te maken en optimaal van onze lengte gebruik te maken. We waren daarin bijzonder onzelfzuchtig, iedereen had alles voor de ander over. Dit was een echte team-overwinning.”

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Lakers en de Spurs.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen