Kaberle tekent bij Hurricanes

Door

Tomas Kaberle is een driejarig contract overeengekomen met de Carolina Hurricanes en zal in die periode een bedrag van bijna dertien miljoen dollar gaan verdienen. De verdediger was sinds afgelopen vrijdag een free agent aangezien zijn contract bij de Boston Bruins niet werd verlengd.

De kersverse Stanley Cup-winnaars hadden Kaberle in februari van dit jaar via een trade met de Toronto Maple Leafs aangetrokken. De Bruins waren indertijd op zoek naar een aanvallende verdediger met een goed spelinzicht en die in de power play ook van veel waarde kon zijn.

Het werd echter geen gelukkig huwelijk tussen de beide partijen want Kaberle kwam na de trade tot slechts één goal en acht assists voor zijn nieuwe werkgever. Tijdens de play-offs was zijn rol tijdens de zegetocht van de Bruins bijna helemaal verwaarloosbaar, aangezien hij tot slechts elf assists kwam in vijfentwintig wedstrijden.

Vanwege deze teleurstellende prestaties werd het contract van de 33-jarige verdediger niet verlengd en kon hij dus gaan uitzien naar een nieuwe werkgever vanuit een free agent-status. Deze werkgever wordt nu dus de Hurricanes, waarbij Kaberle wordt herenigd met coach Paul Maurice, waarmee hij tussen 2006 en 2008 al samenwerkte bij de Maple Leafs.

Jim Rutherford, general manager van de club uit Carolina, is in ieder geval erg tevreden met zijn nieuwste aanwinst: „Tomas is een verdediger die als de beste de puck kan laten rondgaan en daarnaast is hij een ware specialist op het gebied van power plays. Gedurende zijn carrière heeft hij aangetoond een goede speler te zijn en inmiddels heeft hij ook al een Stanley Cup achter zijn naam staan. We zijn daarom bijzonder blij met zijn komst naar Carolina en kijken uit naar zijn bijdrage aan het succes van de Hurricanes.”

Foto: sports.nationalpost.com

 

Ook leuk om te lezen