Jurrjens zet goede start door bij Braves

Door

Nadat hij na zijn vorige start de MLB league lead in ERA had overgenomen was het aan Jair Jurrjens zondag de taak om de Atlanta Braves in een thuisduel voorbij de Cincinnati Reds te helpen.

Jurrjens begon voortvarend aan zijn negende start van het seizoen en schakelde snel de eerste vier slagmensen van de Reds uit. De vierde slagman die hij tegenkwam was Jay Bruce, die in topvorm steekt op het moment.

Bruce sloeg zijn vijftiende home run van het seizoen en is daarmee de league leader in de National League. Het was pas de derde home run die Jurrjens dit seizoen tegen kreeg.

Na de home run kreeg hij nog vijf honkslagen tegen, maar de Reds wisten niet meer te scoren.

In zijn achtste en laatste inning ontsnapte Jurrjens nog wel aan de gelijkmaker (de Braves waren via een home run van Martin Prado op 2-1 gekomen) toen Prado vanuit het linksveld Paul Janish uitgooide op de thuisplaat.

Craig Kimbrel, de closer van de Braves, nam het werpen in de negende inning over van Jurrjens, kwam niet meer in de problemen en pakte de save. Jurrjens is nu 7-1 met een ERA van 1.51 en is niet alleen league leader in ERA, maar ook (weliswaar gedeeld) in wins.

Jurrjens is bezig aan een historische start van het seizoen. In zijn eerste negen starts kreeg hij in elke start maximaal twee verdiende punten tegen. Het record voor zo’n reeks staat met 12 op naam van Ubaldo Jimenez, die dit vorig seizoen voor elkaar kreeg.

De Braves staan op dit moment derde in de AL East met een 30-25 record en 4,5 overwinningen achterstand op de Philadelphia Phillies.

Foto: baynews9.com

Ook leuk om te lezen