Jurrjens wint tijdens eerste start voor Braves

Door

Jair Jurrjens maakte zaterdagnacht zijn eerste start van het seizoen voor de Braves in de tweede wedstrijd van een doubleheader tegen de New York Mets. Met succes, want mede dankzij een sterk optreden van de Antilliaan wonnen de Braves met 4-0.

Jurrjens miste zijn eerste paar starts vanwege een buikspierblessure. Hij werd aan het begin van het seizoen op de disabled list geplaatst nadat hij in zijn laatste start in Spring Training geblesseerd was geraakt. Na een aantal ‘rehab starts’ in de Minors maakte hij zaterdag eindelijk zijn seizoensdebuut.

De Braves kwamen vol goede moed aan de start van de tweede wedstrijd van de doubleheader, want ze hadden de eerste wedstrijd al met 4-2 gewonnen dankzij home runs van Alex Gonzalez (2), Chipper Jones en Freddie Freeman.

In de tweede wedstrijd was het dus aan Jurrjens om te laten zien dat hij weer volledig fit was. Als er bij iemand binnen de organisatie nog twijfels over waren, nam hij die volledig weg met een geweldige outing. In zeven innings (100 pitches) kreeg hij slechts twee honkslagen tegen en wist hij de Mets van scoren te weerhouden.

Hij gooide bovendien vier keer drie slag en slechts een keer vier wijd. RBIs van Chipper Jones (2-3), Eric Hinske (3-4) en David Ross (1-4) bezorgden de Braves de 4-0 overwinning en Jurrjens zijn eerste win van het seizoen.

,,Het is zo’n lekker gevoel om het team te kunnen helpen aan een overwinning,” glunderde Jurrjens na afloop. ,,Ik ben blij dat ik weer terug ben. Het voelt goed om weer helemaal fit te zijn en daarom hoop ik dit goede gevoel de rest van het seizoen vast te houden.”

A.s. donderdag om 21:10u Nederlandse tijd is de volgende start van Jurrjens tegen de LA Dodgers, die vandaag opnieuw verloren van de Cardinals.

Foto: everjoe.com

Ook leuk om te lezen