Jurrjens in bloedvorm op weg naar AllStar-game?

Door

In wat waarschijnlijk zijn voorlaatste start was voor de All-Star Game heeft Jair Jurrjens opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. Het was de laatste keer dit jaar dat hij in Interleague Play in actie kwam en de tegenstanders waren de Baltimore Orioles, die vrijdagavond hun eerste wedstrijd van de serie van drie afwerkten in Atlanta.

De wedstrijd begon qua pitching op een zeer hoog niveau. Na vijfenhalve inning was er pas een honkslag geslagen. Alex Gonzalez was in de tweede inning de eerste slagman die op het honk wist te komen via een hit.

In de zesde inning verloor Jurrjens pas zijn perfect game met vier wijd voor lead-off slagman Mark Reynolds. Een inning later verloor hij ook zijn no-hitter toen Adam Jones de eerste en – naar later bleek – de enige honkslag voor de Orioles sloeg.

In de tweede helft van de zesde inning namen de Braves een 2-0 voorsprong toen Jason Heyward met zijn eerste home run sinds 29 april Jordan Schafer en zichzelf over de plaat sloeg. Die twee punten waren meer dan genoeg run support voor Jair Jurrjens.

Hij schakelde namelijk na de honkslag van Jones de laatste acht slagmensen achter elkaar uit en zag zijn ploeg in de achtste inning nog eens twee punten scoren. Het was alweer de elfde win voor Jurrjens dit seizoen en met de one-hit shutout verlaagde hij zijn ERA naar 1.89.

In beide categorieën is hij Major League leader, zei het gedeeld league leader in wins met Verlander en Sabathia.

Hij gooide vrijdagnacht bovendien een season-high 8 strikeouts. Al met al kun je dus spreken van de beste start van zijn tot nu toe al geweldige seizoen. Zelf was Jurrjens uiteraard ook erg tevreden met zijn outing: ,,Ik zal het vanavond, en misschien morgen, wel even gaan vieren. Maar daarna gaat de focus gewoon weer op hard werken. Zodoende kan ik blijven presteren en mijn team blijven helpen,” sprak hij nuchter.”

Met nog 10 dagen tot de All-Star Game kan National League Manager Bruce Bochy bijna niet meer om Jurrjens heen. Zijn grootste concurrent is Roy Halladay, die meer strikeouts gooit en uiteraard een grotere naam is in het honkbal.

Jurrjens liet optekenen dat hij het een eer zou vinden om de All-Star Game te mogen starten, maar dat de keuze uiteraard aan Bochy is. De Antilliaan zou de eerste pitcher in de All-Star Game kunnen worden met een Nederlands paspoort sinds Bert Blyleven in 1983. Blyleven was echter nooit de starter in de ASG.

Foto: romenews-tribune.com

Ook leuk om te lezen