Jurrjens gekozen voor All-Star Game

Door

De All-Stars zijn bekend gemaakt en daarbij is goed nieuws voor onze landgenoot Jair Jurrjens. De pitcher van de Atlanta Braves is de eerste Nederlandse speler sinds Andruw Jones, die lid uitmaakt van een All-Star Team.
Jones was voor het laatst All-Star in 2006, toen hij nog voor de Atlanta Braves speelde. Bert Blyleven was in 1983 de laatste Nederlandse pitcher, die in een All-Star Game in actie kwam.

Jurrjens werd door de andere spelers uit de MLB gekozen vanwege zijn sterke eerste helft van het seizoen. De Curaçaoënaar is 11-3 met een ERA van 1.87 en is in beide categorieën league leader in de MLB.

De kans bestaat nog altijd dat Jurrjens de wedstrijd mag starten, maar de kans lijkt groot dat National League manager Bruce Bochy veteranen Roy Halladay of Cliff Lee de voorkeur geeft.

In een reactie op zijn selectie zegt Jurrjens het volgende: ,,Het is echt een enorm grote eer dat ik hiervoor ben uitgekozen. Ik kijk er nu al naar om dan in een kleedkamer te mogen zitten met spelers als Halladay en Cliff Lee. Voor dat soort spelers heb ik echt enorm veel respect.”

Onder de grootste ‘snubs’, de spelers die de lijst voor de All-Star Game niet hebben gered, zijn namen als Mark Teixeira, C.C. Sabathia, Andrew McCutchen en Paul Konerko.

Die laatste maakt nog wel een kans via de Final Vote, waarmee fans voor beide leagues nog één van vijf spelers de ASG in kunnen stemmen.

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen