Jurickson Profar opgeroepen door Texas Rangers

Door

Afgelopen week waardeerde een scout in de MLB de volgende talenten. Mike Trout was de absolute nummer één, maar op een tweede plaats kwam Jurickson Profar. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de Texas Rangers vandaag bekend maakte dat de 19-jarige top prospect uit Curacao promoveert naar de Major League. Vanaf 1 september mogen teams hun roster uitbreiden van 25 naar 40 spelers.

Profar heeft nog geen Major League ervaring en speelde dit seizoen al zijn wedstrijden in Double-A voor de Frisco RoughRiders. Hij had een .281 slaggemiddelde met 76 gescoorde runs, 14 homeruns, 62 binnen geslagen punten en 16 gestolen honken. Profar moet op lange termijn Elvin Andrus vervangen op de shortstop positie. Aanstaande zaterdag kan hij al zijn debuut maken tegen de Cleveland Indians.

Als de kans daar is wil manager Ron Washington Profar inzetten als shortstop en als tweede honkman. In eerste instantie zal hij gebruikt worden als pinch-runner (hij heeft snelheid) en als pinch-hitter (omdat hij zowel links als rechts kan slaan). “His season has gone great. He has a lot of maturity.

Rick van den Hurk MVP

De kans dat Rick van den Hurk promoveert naar de Major League is ook zeer groot meldt honkbalsite.com De 27-jarige Nederlandse werper werd gister door de Pittsburgh Pirates uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Indianapolis Indians (Triple-A). Het kan nog even op zich laten wachten, omdat Van den Hurk met de Indians nog in actie komt in de playoffs van de Minor Leagues.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen