Juninho verruilt Sao Paulo alweer voor LA Galaxy

Door

De Braziliaanse middenvelder Juninho keert alweer terug naar Los Angeles Galaxy. Begin januari stapte hij van Galaxy over naar São Paulo, maar in zijn vaderland lijkt de kans op speeltijd gering. De clubs zijn het daarom eens geworden over een tijdelijke overgang van Juninho. De middenvelder kan zo het gehele MLS-seizoen 2012 uitkomen voor de club uit Los Angeles.

Juninho speelde vorig seizoen nog een belangrijke rol in het kampioenschap van Galaxy. Ondanks zijn 35 jaar voelt de Braziliaan zich nog topfit. Hij wilde daarom ook graag op niveau spelen in zijn vaderland. Na een maand geeft hij de missie nu op. São Paulo-coach Emerson Leão heeft veel middenvelders tot zijn beschikking en dat maakt de kans op speelminuten voor de voormalig middenvelder van Olympique Lyon er niet groter op.

Volgens een woordvoerder van de Braziliaanse club zijn de onderhandelingen met Los Angeles Galaxy over een verhuurperiode dan ook niet moeilijk verlopen. ,,Als de coach maar weinig een beroep zal doen op Juninho is dit voor alle partijen de beste oplossing.” De verhuurtermijn loopt door tot aan het einde van het seizoen van de Major League Soccer. Dat komt neer op het einde van dit kalenderjaar.

Eerder deze week deden São Paulo en Los Angeles Galaxy ook al zaken met elkaar. De net 24 jaar geworden verdediger Leonardo komt eveneens vanuit Brazilië naar Amerika. Leonardo speelde eerder ook al voor de Galaxy in 2010 en 2011, maar kwam toen, mede door een zware knieblessure, niet verder dan een handvol wedstrijden. Na twee jaar op huurbasis bij Galaxy, komt Leonardo nu toch transfervrij over van São Paulo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Mlssoccer.com

Ook leuk om te lezen