Jose Iglesias vier tot zes maanden aan de kant

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game Six

Jose Iglesias van de Detroit Tigers is er vier tot zes maanden uit met een stressfractuur in beide benen. GM Dave Dombrowski gaat zelfs zo ver dat het team zich er al op voorbereid om het seizoen 2014 zonder de 24-jarige shortstop te spelen. “Hij kan aan het eind van het seizoen weer terugkeren, maar dat zie ik op dit moment niet gebeuren.”

Opvallend is dat Iglesias afgelopen seizoen in dienst van de Boston Red Sox ook last had van stressfacturen, maar dat hij ervoor koos om door de pijn heen te spelen. Zijn directe concurrent, Stephen Drew, miste een aantal wedstrijden vanwege een hersenschudding en Iglesias pakte zijn kans om te spelen.

Iglesias sloeg afgelopen seizoen .303/.349/.386 in 109 wedstrijden voor de Red Sox en de Tigers (voor de trade deadline was hij betrokken in een three-team deal). De kleine man staat bekend om zijn verdedigende kwaliteiten.

De Tigers moeten dus op zoek gaan naar een vervanger voor Iglesias. Danny Worth, Eugenio Suarez en Hernan Perez zijn kandidaten om de shortstop positie over te nemen. Stephen Drew, ex-Boston Red Sox en free agent, wordt ook genoemd wanneer Iglesias inderdaad het seizoen 2014 aan zich voorbij moet laten gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen