Jordan doet Griffin vergeten tegen Spurs

Door

463912486

Na al het transfergeweld dat zich afspeelde rondom de trade deadline moest menig NBA fan even bijkomen. En hoe kan dat beter dan onderuitgezakt voor de televisie twee duels tussen kanshebbers uit de Western Conference bekijken?

Tip-off: Clippers thuis te sterk voor titelhouder
Onderuitgezakt? Niet tijdens de spannende pot van de Los Angeles Clippers en bezoekende San Antonio Spurs, die een schitterend vierde kwart voorschotelden waarin de thuisploeg uiteindelijk als winnaar van het veld stapte: 119-115.

De rust die de spelers de laatste dagen hadden gekregen deden sommigen duidelijk goed, terwijl anderen een beetje roestig leken. Zo schitterde Tim Duncan met 30 punten en zelfs een power dunk, terwijl teamgenootje Kawhi Leonard slechts één van zijn elf schotpogingen raak zag gaan.

De coaching staff van de Clippers lijkt tijdens de break een nieuw strijdplan te hebben bedacht voor de tijd dat ze Blake Griffin moeten missen en daarin speelt DeAndre Jordan een aanzienlijk grotere rol. Donderdag was de atletische center van 2.11 meter een nachtmerrie voor de verdediging van de Spurs. Met name Marco Belinelli zal de Andre the Giant nog weleens in zijn dromen voorbij over zien vliegen, nadat Jordan de bal over hem heen door het net smeet.

Jordan was goed voor een season high 26 punten en achttien rebounds, maar speelde ook een negatieve rol in het beslissende kwart. Als gevolg van de tactiek expres overtredingen op hem te maken, nam Jordan in slotkwart maar liefst veertien vrije worpen waarvan er maar vier werden benut. Het zorgde ervoor dat de fans in de toch al spannende wedstrijd op het puntje van hun stoel zaten.

De Clippers hadden vroeg afstand genomen in het vierde kwart, maar Duncan scoorde zes punten op een rij en verkleinde de achterstand tot een puntje met nog anderhalve minuut te spelen. De kampioen nam echter nooit meer de leiding over, mede dankzij belangrijke punten van Chris Paul (22 punten, 16 assists) en Jamal Crawford (26 punten). De ploeg uit Los Angeles vergrootte zodoende de voorsprong op San Antonio op de ranglijst, wat belangrijk is voor het verkrijgen van thuisvoordeel in de play-offs.

Three Point Play: OKC-Dallas editie
* Russell Westbrook heeft de trofee van All Star MVP opgehaald en is vervolgens weer doorgegaan waarmee hij het hele seizoen al bezig is: zijn team op sleeptouw nemen. Tegen de Dallas Mavericks was Westbrook goed voor een double-double met 34 punten en 10 assists en was daarmee man van de wedstrijd in het 104-89 gewonnen duel.

* Serge Ibaka had een career night onder het bord, waar hij 22 rebounds verzamelde. Ook aanvallend liet de power forward van zich horen met 21 punten. Kevin Durant was een stuk stiller met twaalf punten en verliet het veld in het vierde kwart met pijn aan zijn rechtervoet, een blessure waar hij het hele seizoen al last van heeft. Het moet hem echter goed doen dat zijn ploeg inmiddels gelijk staat met de Phoenix Suns en de achtste plaats op de ranglijst inneemt.

* De Thunder begonnen het duel met Nick Collison (twee punten) als center, maar mogen zich verheugen op de komst van Enes Kanter die de ploeg verkreeg in een ruil die Reggie Jackson naar de Detroit Pistons stuurde. DJ Augustin zal de rol als back-up point guard gaan bekleden.

Stat of the Night
DeAndre Jordan is een beest de laatste drie duels en een speler om de komende tijd extra in de gaten te houden:
24 PNT, 21.5 REB, 2.5 STL, 2.0 BLK, 71.0 FG%.

The Paint
TNT heeft altijd wel iets en deze keer is het uhh.. Insult Comic Dog

Boxscore
Dallas Mavericks @ OKC Thunder 89-104
San Antonio Spurs @ LA Clippers 115-119

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen