Jonny Gomes voor twee jaar naar Red Sox

Door

De Boston Red Sox hebben zich voor twee jaar verzekerd van de diensten van free agent outfielder Jonny Gomes. De bijna 32-jarige Californische honkballer, die het afgelopen seizoen uitkwam voor de Oakland Athletics, tekende een contract dat hem in twee jaar tijd ongeveer tien miljoen dollar zal opleveren. Ook de Baltimore Orioles waren geïnteresseerd in Gomes, maar zij wilden de outfielder niet meer dan een éénjarig contract aanbieden.

Platoon player met hoog OBP

Jonny Gomes is een speler die zowel het links- als rechtsveld kan bespelen. Of hij een van die posities ook zal innemen op Opening Day is echter de vraag: Gomes lijkt vooral voor de diepte te zijn gehaald, om als platoon player zijn wedstrijden mee te pakken. Eenmaal aan slag weet Gomes wel wat produceren is; het afgelopen seizoen sloeg hij 18 homeruns in 279 at-bats. Bovendien behaalde Gomes in elk seizoen waarin hij honderd wedstrijden of meer speelde altijd een on-base percentage van .322 of ver daarboven.

Sfeermaker

De keuze voor Jonny Gomes heeft nog een andere kant voor de Boston Red Sox. De outfielder staat er om bekend een gangmaker te zijn in het clubhuis, wat de sfeer in een team positief beïnvloed. Het clubhuis van Boston kwam de laatste jaren vooral in de media door de slechte sfeer die er hing. Met het aantrekken van Gomes lijken de Red Sox daar iets tegen te willen doen. Bij de Athletics werd Gomes geroemd voor de manier waarop omging met de jongere spelers in het team.

Het aantrekken van Gomes vult evenwel de gaten die er in het outfield liggen niet in. Voor het rechtsveld lijken de Red Sox zich nu dan ook vooral te concentreren op het terugkrijgen van outfielder Cody Ross. De vraag is echter wel hoe diep Boston daar voor in de buidel moet tasten; Ross had in 2012 een uitstekend jaar en zal, door de aandacht die hij op de free agentmarkt krijgt, een veel hoger contract eisen dan hij in 2012 had.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen