Jones in blakende vorm voor Yankees

Door

Sinds de All-Star Break verkeert Andruw Jones in blakende vorm. Nog altijd komt hij alleen in actie wanneer de Yankees tegen een linkshandige starter spelen, maar Jones heeft in de weinige at bats laten zien dat hij klaar is voor een belangrijke rol in de playoffs later dit jaar.

Na de All-Star Game op 12 juli sloeg Andruw in 43 slagbeurten 15 honkslagen, goed voor een slaggemiddelde van .349. In die periode sloeg hij ook twee doubles, vier home runs en bracht hij 13 teamgenoten over de plaat.

Donderdagnacht sloeg hij zijn vierde home run van deze reeks, een monster shot naar derde deck het linksveld in Target Field. De home run hielp de Yankees aan een 6-2 voorsprong en werd direct vooraf gegaan door een home run van Nick Swisher.

Mark Teixeira sloeg eerder in de wedstrijd al een home run naar het tweede deck in Target Field. De Yanks wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 8-4.

Omdat de Boston Red Sox ook rustig door blijven gaan met winnen, blijft de voorsprong van de Yankees in de AL East slechts een halve wedstrijd.

Jones gaf als reden voor zijn sterke verbetering sinds de All-Star Break een tip van zijn moeder. Zij had namelijk iets gezien aan de stand van zijn benen dat haar niet beviel.

Hij moest maar eens naar wat beelden van vorig jaar kijken om uit te zoeken waar het fout ging. Nadat de Curaçaoënaar naar zijn moeder had geluisterd, ging het opeens stukken beter.

Foto: riverablues.com

Ook leuk om te lezen