Jones belangrijk voor Yankees in ‘Rivera-game’

Door

Andruw Jones voelt zich thuis in New York en liet vannacht tegen de Toronto Blue Jays zien waarom manager Joe Girardi hem naar The Bronx heeft gehaald.

De 34-jarige Nederlander sloeg twee keer de bal de tribunes in en hielp zijn ploeg daarmee naar een 7-3 overwinning in een wedstrijd die in het teken stond van closer Mariano Rivera.

Toen de negende inning aan brak, en de klanken van ‘Enter Sandman’ door Yankee Stadium dreunden, wisten de toeschouwers dat deze dag altijd voor ‘Mo’ zou zijn.

De 41-jarige Rivera speelde zijn duizendste wedstrijd in een Yankee uniform en werd hiermee de eerste speler in de geschiedenis van de Major League die zoveel wedstrijden bij één team speelde. ,,Je moet daarvoor heel oud zijn om dat te bereiken”, zei de closer met een glimlach.

Joe Girardi herinnert zich nog de eerste keer dat hij Rivera in actie zag. Het was voor de start van het seizoen in 1996, Girardi was de catcher voor de Yankees. ,,Wie is deze jongen?” vroeg hij zich destijds af.

Giradi is inmiddels nu de manager van de Yankees en Rivera is nog altijd de closer. ,,Man, deze jongen is speciaal!,” erkende de manager na afloop.

Rivera is de 15e speler in de geschiedenis die tot duizend gespeelde wedstrijden komt. In die tijd hielp hij zijn team aan vijf kampioenschappen. De volgende op de lijst is ex-Yankee Goose Gossage (1,002 wedstrijden). Jesse Orosco voert de lijst aan met 1,252 gespeelde wedstrijden.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen