Johnson bijna perfect tegen Braves

Door

Josh Johnson, pitcher van de Florida Marlins, was bijna niet te verslaan woensdagavond. Hij was op weg om een no-hitter te gooien tot Atlanta Braves’ eerste honkman Freddie Freeman een double sloeg. De Marlins versloegen de Braves met 5-1.

Johnson, die tijdens zijn eerste wedstrijd al de New York Mets voor zes innings zonder hit kon houden, domineerde voor 7 1/3 innings terwijl hij negen batters uitgooide en maar 1 hit toeliet. Volgens manager Edwin Rodriguez is Johnson goed bezig, maar zit hij nog niet aan zijn top.

,,Hij is nog steeds aan het leren. Hij wordt beter en beter,” zei Rodriguez. ,,We hebben het beste nog niet gezien van J.J. Dat denk ik toch. Ik denk dat hij de volgende jaren de beste pitcher in de MLB zal worden. Dat zie ik aankomen.”

Atlanta’s derde honkman Chipper Jones sloeg in de negende inning een home run voor de enige andere hit voor de Braves en hun enige punt van de wedstrijd. De home run gaf Chipper Jones zijn 1500e run batted in.

Chris Coghlan, center fielder van de Marlins, had drie hits en twee runs batted in. Johnson zelf sloeg ook een run binnen, net zoals shortstop Hanley Ramirez en leftfielder Logan Morrison, die een home run sloeg.

Vanavond nemen beide teams het terug op tegen elkaar. Voor Atlanta staat Brandon Beachy (0-1) dan tegenover Ricky Nolasco (1-0) in Turner Field in Atlanta.

Foto: sport.espn.go.com

 

Ook leuk om te lezen