John Calipari zag niks in overstap naar Cleveland Cavaliers

Door

John Calipari

De Cleveland Cavaliers hebben in David Blatt hun nieuwe coach gevonden, maar de Cavs hadden eerst een andere kandidaat op het oog. De 55-jarige John Calipari, coach van de Universiteit van Kentucky kon bij de Cavaliers een contract tekenen, maar hij zag af van een overstap naar de NBA.

De afgelopen zomer toonden zelfs meerdere NBA-clubs interesse in de 55-jarige succescoach, maar hij zag geen heil in een avontuur in de NBA. Tegenover Fox Sports verteld Calipari dat geld niet het belangrijkste is in zijn leven, en hij het razend naar zijn zin heeft in het College Basketbal.

In vijf jaar tijd zag Calipari maar liefst 20 Kentucky spelers de overstap maken naar de NBA. Dat is volgens Calipari hem meer waard dan grote contracten in de NBA. In het interview verteld Calipari dat hij in het leven van vele families een verandering gebracht, en daarvan geniet als coach en mens.

Zijn grootste motivatie was het werken met jonge spelers en die beter te maken. Een nieuwe functie als coach in de NBA zal Calipari niet snel zien zitten. In het interview verteld Calipari dat hij gelukkig is bij Kentucky, en voorlopig nog wil doorgaan als coach in het College Basketbal.

Van 1996 tot 1999 was Calipari als coach van de toenmalige New Jersey Nets al eens werkzaam in de NBA. Na zijn periode bij de Nets was hij nog één seizoen actief als assistent-coach bij de 76ers, maar in 2000 maakt Calipari de overstap naar de Universiteit van Memphis. Daar blaast hij zijn coach-loopbaan nieuw leven in door hoofdcoach te worden bij de Memphis Tigers.

John Calipari Nets
John Calipari als coach van de New Jersey Nets

Bij de Memphis Tigers weet Calipari een goede indruk te maken als hoofdcoach, en in 2008 bereikt hij de finale van het NCAA Tournament. De Tigers met onder andere Derrick Rose in de gelederen verloren uiteindelijk na verlenging met 75-68 van Kansas.

In 2008 stapt Calipari over naar de Universiteit van Kentucky. In 2012 wint hij met de Wildcats het NCAA Tournament, en het afgelopen seizoen verloor Calipari met Kentucky in de finale van Connecticut. Voorlopig wil de succescoach nog niet denken aan een terugkeer naar de NBA. Hij zegt zelf gelukkig te zijn, en ziet dan ook geen reden om te vertrekken bij Kentucky.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen