‘Joe Cool’ flikt het weer met de Ravens

Door

De laatste uitblinker van het eerste play-off weekend speelt in Baltimore. SportAmerika portretteert Ravens-quaterback Joe Flacco naar aanleiding van zijn uitmuntende spel tegen de Kansas City Chiefs

Joe Flacco, quarterback van de Baltimore Ravens, is de enige quarterback in de geschiedenis van de NFL die zijn team naar de playoffs leidt in zijn eerste drie seizoenen als starter.

De jonge quarterback toonde zich terug meer dan waardig zondag tegen de Kansas City Chiefs: 25 van de 34 passen complete voor 265 yards en 2 touchdowns. Als de Ravens hem blijven wapens geven op offense is the sky the limit. Dit jaar kreeg hij Anquan Boldin als extra wide receiver en dat leverde meteen wat op: 64 passen gevangen voor 837 yards en 7 touchdowns.

Joe Flacco begon zijn carrière ‘the Peyton Manning way’, direct als starter. Sinds 2008 werden zijn statistieken gevoelig beter, van 14 touchdownpassen naar 25 in 2010 en amper 10 interceptions. Schrijvers van Sports Illustrated hebben hem al meermaals ‘Joe Cool’ genoemd, en iedere vergelijking met Joe Montana is een mooie klop op de schouders. Flacco werd in 2008 in de eerste ronde gekozen door de Ravens, als 18e pick uit Delaware.

Deze overwinning heeft Baltimore zeker niet alleen te danken aan Flacco. De vernietigende defense van Baltimore, met Greg Mattison aan het roer als defensive coördinator, liet tegen Kansas City zien dat er niet te sollen valt met hen. De normaal potente aanval van de Chiefs werd compleet tegengehouden, ze haalden maar 161 yards op offense, Chiefs quarterback Cassel werd drie maal onderschept en vier maal gesacked. Ravens’ safety Ed Reed speelde een solide match, en dat terwijl zijn broer momenteel vermist is.

Foto: thefantasydudes.com

Ook leuk om te lezen