Jimmie Johnson wint zesde titel

Door

Ford EcoBoost 400

Jimmie Johnson heeft voor Hendrick Motorsport alweer zijn zesde titel in de Nascar Sprint Cup gewonnen. Johnson finishte in zijn Chevrolet SS als negende tijdens de laatste race van het seizoen en dat was ruim voldoende om zijn voorsprong in de Chase te behouden.

Johnson had een ruime voorsprong op Matt Kenseth en Kevin Harvick, die op papier nog kans maakten op de titel. Zij moesten hopen op een hoge klassering en problemen voor Johnson. Even waren die problemen er, toen Johnson na een hachelijk moment terugzakte naar plek 23 en lichte schade aan de voorzijde van de wagen had, maar niet voldoende om hem de titel te kosten.

Het kampioenschap van Johnson is zijn zesde titel in amper acht jaar. De inmiddels 37-jarige Johnson (foto) won tussen 2006 en 2010 vijf titels op rij en is nu nog slechts één titel verwijderd om het record van Richard Petty en Dale Earnhardt Sr. te evenaren.

De race van vandaag op de speedway van Miami-Homestead in Florida werd gewonnen door Denny Hamlin, die zo een teleurstellend seizoen nog enig cachet gaf. Matt Kenseth, Johnson’s grootste rivaal om de titel, werd tweede.

Komende woensdag in Sport Amerika Magazine veel aandacht voor Nascar, inclusief een uitgebreid portret van recordkampioen Jimmie Johnson en zijn haat-liefdeverhouding met de fans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen