Jim Harbaugh verliest bij debuut met Michigan

Door

harbaugh UM

Waar het NFL-seizoen volgende week pas begint, zijn ze op de universiteiten vannacht al begonnen met de start van het nieuwe college football seizoen. Veel grote affiches waren er niet op de eerste avond, maar wel waren veel ogen gericht op Jim Harbaugh die debuteerde als hoofdcoach bij de Michigan Wolverines. Het was echter geen debuut om te herinneren, want de Wolverines van Harbaugh dolven met 17-24 het onderspit in en tegen Utah.

Het is niet de eerste keer dat Harbaugh tijdens zijn debuut in het college football verliest, en het lijkt dus overdreven om direct in paniek te raken. Daarnaast wordt er dit seizoen nog niet verwacht van Michigan, behalve dan dat ze het beter willen doen dan vorig seizoen toen de ploeg 5-7 eindigde en vaak inspiratieloos voor de dag kwam.

Toch is er wel reden voor optimisme, vorig seizoen verloor Michigan in eigen huis nog met 26-10 van Utah, en tot het laatste kwart maakten de Wolverines nog een goede kans op de overwinning. Helaas was quarterback Jake Ruddock (overgekomen van Iowa) niet helemaal scherp en zijn derde interception van de avond betekende de beslissing in de wedstrijd.

Volgende week krijgt Harbaugh een herkansing om zijn eerste overwinning als eindverantwoordelijke van Michigan te pakken: dan mogen de Oregon State Beavers op bezoek komen in Ann Arbor.

Ook leuk om te lezen