Jets verslaan Colts na dramatische slotfase

Door

In Lucas Oil Field hebben de New York Jets de Indianapolis Colts verslagen in de eerste ronde van de play-offs. Na een onderhoudende wedstrijd werd het 16-17. De Jets hadden een field goal van Nick Folk nodig in de laatste seconden om door te stoten naar de volgende ronde.

In de eerste helft waren het enkel de Colts die aan scoren toekwamen toen Peyton Manning (225 yards, 1 touchdown) een diepe pass verstuurde naar Pierre Garçon, die hem binnenliep voor een touchdown.

Jets-running back LaDainian Tomlinson, in het verleden ook al een kwelduivel voor Peyton Manning en co toen hij bij de San Diego Chargers in dienst was, bewees dat hij met zijn 31 jaar nog lang niet afgeschreven is: hij liep voor 82 yards en 2 touchdowns. De defense van de Colts had het de hele wedstrijd moeilijk met de running game van NY, dat in totaal goed was voor 169 yards.

Toch leken de Colts er met de overwinning door te gaan. Het was namelijk kicker Adam Vinatieri met nog 53 seconden op de klok de 16-14 door de palen trapte.

Maar de Jets gaven zich niet gewonnen. Cornerback Antonio Cromartie liep de volgende kickoff terug tot rond de 50-yard lijn en in 5 plays bracht quaterback Mark Sanchez (189 yards, 1 interception) hen tot in het bereik van kicker Nick Folk. Die had geen problemen om de Jets vanaf 32 yards naar de overwinning te schieten.

Rex Ryan, de flamboyante coach van de Jets, was euforisch na de wedstrijd: ,,Ik ben dankbaar voor mijn spelers, dankbaar voor mijn twee running backs die hard hebben gewerkt, dankbaar voor mijn coaching staff en Nick Folk. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik eindelijk Peyton Manning heb kunnen verslaan,” besloot hij met een glimlach.

In de volgende ronde nemen de Jets het op tegen de New England Patriots. Beide ploegen troffen elkaar al twee keer eerder dit seizoen. De Jets wonnen het eerste duel, maar kregen de tweede keer met 45-3 een zware nederlaag te verduren.

Foto: mkrob.com

Ook leuk om te lezen