Jets trekken local boy Fehr aan

Door

De Winnipeg Jets hebben via een trade Eric Fehr weten aan te trekken van de Washington Capitals. In ruil voor de right winger sturen de Jets minor league-aanvaller Danick Paquette en een pick in de vierde ronde van de draft van 2012 naar de Amerikaanse hoofdstad.

Alhoewel de deal nog niet helemaal zeker is aangezien deze afhangt van het medische onderzoek van de speler, kijkt Fehr, die oorspronkelijk uit de buurt van Winnipeg komt, uit naar het spelen voor het team uit zijn geboortestreek.

„Ik ben zeker opgewonden, maar tegelijkertijd ook een beetje bedroefd. Dit is de eerste keer dat ik getrade wordt, dus ik heb gemengde gevoelens, maar het feit dat ik nu kan terugkeren naar Winnipeg en daar zo dicht bij mijn geboorteplaats kan spelen, geeft mij een fantastisch gevoel.”

Naast het feit dat Fehr nu in zijn vertrouwde omgeving kan gaan spelen, zal hij ook zeker blij zijn dat hij bij zijn nieuwe team een grotere kans heeft op speeltijd. Bij de Capitals kwam Fehr alleen maar in actie in de derde of de vierde lijn, maar daarmee was hij de afgelopen drie seizoenen nog steeds goed voor een totaal van drieënveertig goals.

Vorig seizoen kwam de 25-jarige aanvaller tot slechts tweeënvijftig wedstrijden, aangezien hij grote spelers als Alex Ovechkin, Nicklas Backstrom en Alexander Semin voor zich had. Maar nog steeds kwam hij tot tien goals, en dat aantal kan alleen maar groeien nu hij meer speelminuten zal gaan maken.

„Ik hoop uiteraard dat ik mijn bijdrage kan leveren wat betreft doelpunten,” aldus Fehr. „Waarschijnlijk krijg ik hier in Winnipeg daar meer kans toe. Washington heeft natuurlijk een fantastische aanval en het was voor mij moeilijk om daar tussen te komen. Ik kijk in ieder geval uit naar deze nieuwe uitdaging.”

In de tijd dat Fehr nog junior hockey speelde voor de Brandon Wheat Kings, stond hij te boek als een groot talent. Zo scoorde hij in het seizoen 2004-2005 59 goals en was hij in totaal goed voor 111 punten. De Capitals hadden dit talent al gezien en kozen hem in de eerste ronde van de draft van 2003. Helaas voor Fehr heeft hij het in Washington nooit echt waar kunnen maken, maar daartoe krijgt hij nu dus een nieuwe kans in Winnipeg.

Foto: scarlet.capitals.nhl.com

 

Ook leuk om te lezen