Jets: Sanchez en Tebow out, Greg McElroy in.

Door

New York Jets v Jacksonville Jaguars

Na de beschamende vertoning op bezoek bij de Tennessee Titans maandagavond is de veelbesproken quarterback-controverse bij de New York Jets volledig uit de hand gelopen. Op Monday Night Football gooide Mark Sanchez maar liefst vier intercepties en maakte daarmee de Jets kansloos voor de overwinning. Door de nederlaag zijn de Jets definitief uitgeschakeld voor de playoffs. Hoewel coach Rex Ryan eerder dit seizoen Sanchez nog meerdere keren de hand boven het hoofd heeft gehouden, is ook voor hem de maat nu vol. Sanchez zal volgend weekend niet starten tegen de San Diego Chargers. Het benchen van Sanchez luidt echter niet een nieuw tijdperk van Tebowmania in. De Jets lijken geen vertrouwen te hebben in Tim Tebow, die afgelopen zomer nog met veel bombarie overkwam van de Denver Broncos. Greg McElroy, dit seizoen begonnen als derde keus, neemt voorlopig de plaats van Mark Sanchez in.

mark-sanchez-death-threat-3Doodsbedreiging
Voor één fan van de Jets gaat dit niet ver genoeg. Via Twitter werd Mark Sanchez na de nederlaag van maandagavond namelijk met de dood bedreigd. In één van de tweets plaatste de bedreiger zelfs een foto van zichzelf, met het bijschrift “Bekijk je moordenaar maar eens goed!”. De dreigementen worden door de Jets en de NFL serieus genomen en de league zal dan ook samen met de Jets-organisatie gaan bepalen of extra maatregelen noodzakelijk zijn. Volgens de dader hoeft het echter zo’n vaart niet lopen. Dinsdag was hij blijkbaar wat afgekoeld en vertelde hij aan USA Today: “Ik wil Sanchez niks aandoen en het is ook nooit mijn bedoeling geweest hem wat aan te doen. Ik ben gewoon een die-hard fan, ik was kwaad en liet me gaan”. De bewuste tweets zijn inmiddels verwijderd. Of deze kwestie gevolgen gaat hebben voor de heethoofdige fan is nog niet bekend.

Trade voor Tebow?
De benoeming van Greg McElroy zal voor Tim Tebow een bittere pil zijn. Lang leek het er op dat hij degene zou zijn die Sanchez zou vervangen maar nu de gelegenheid zich voor doet wordt hij gepasseerd. Verwacht wordt dat Tebow ieder moment een trade naar een ander team zal aanvragen. Mocht dat niet mogelijk zijn, zal Tebow vermoedelijk vragen om gereleased te worden. Het is nog maar de vraag of er teams geïnteresseerd zijn in de diensten van de voormalig Florida Gator. Hoewel hij vorig seizoen met de Denver Broncos de tweede ronde van de playoffs wist te halen door de Pittsburgh Steelers in de wild card-ronde te verslaan lijken maar weinig kenners overtuigd van de kwaliteiten van de Tebow. Het zou dus heel goed kunnen dat hij volgend seizoen niet meer terugkeert in de NFL.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen