Jets maken grote mond waar

Door

Voorafgaande aan het duel met de New England Patriots hadden de New York Jets zich nadrukkelijk laten gelden in de media. Zondagavond deden ze dat ook op het veld. Onder leiding van quaterback Mark Sanchez versloegen de Jets hun grote rivaal met 28-21.

Dankzij deze overwinning spelen de Jets volgende week tegen de Pittsburgh Steelers om de AFC titel. Het is voor de ploeg van coach Rex Ryan de tweede AFC titelwedstrijd op rij. Vorig jaar verloren de Jets de finale van de Indianapolis Colts. met 30-17.

Jets-quaterback Sanchez speelde uitstekend en was goed voor drie touchdown passes. Zijn collega bij de Patriots, Tom Brady, kon minder overtuigen. De Patriots-quaterback werd maar liefst vijf keer gesacked. Hij was goed voor 299 yards, twee touchdown passes en één interception.

,,Het was duidelijk te zien dat we vandaag niet goed genoeg waren,” erkende Patriots-coach Bill Belichick na afloop. ,,Er gingen teveel zaken fout en dat mag niet gebeuren tegen een team als de Jets. Die profiteren zeker van dat soort momenten.”

Ryan was daarentegen een stuk blijer over uitkomst. ,,Misschien had niemand anders deze uitkomst verwacht, maar wij geloofden er zeker in,” vertelde de Jets-coach trots na afloop. ,,We zijn niet te stoppen dit jaar. We staan nu wederom in een AFC Championship game, maar met het verschil dat we hem wel winnen. Wij gaan de Super Bowl winnen.”

De flamboyante coach keek ook alvast vooruit naar het treffen met de Steelers van volgende week. ,,In deze vorm hoeven wij voor niemand bang te zijn. Vooral niet als Mark (Sanchez, red.) zo blijft spelen. Die jongen wordt maar beter en beter.”

Foto: infosurhoy.com

Ook leuk om te lezen