Jets houden Harris in New York

Door

David Harris, linebacker van de New York Jets, kreeg een franchise tag opgespeld van zijn team. Wegens de onduidelijkheden omtrent de nieuwe arbeidsovereenkomst tussen de NFL en zijn spelers zal er voor 3 maart niet met Harris gesproken worden over een nieuw contract, maar hij zal zeker bij de Jets spelen volgend seizoen.

Als er voor het nieuwe seizoen geen regeling wordt getroffen zal hij 9,6 miljoen dollar verdienen, het gemiddelde van de vijf best betaalde linebackers in de NFL.

Normaal zorgt een franchise tag voor een zure relatie tussen team en speler, omdat die speler niet vrij kan kiezen voor welk team hij zal aantreden eens zijn contract ten einde loopt. Maar in dit geval is het niet slecht. ,,Dit is een zakelijke zet voor de Jets,” zei Brian Mackler, de agent van Harris. ,,Volgens head coach Rex Ryan is David enorm belangrijk voor het team. Dit zal niet in de weg komen te staan van ons eigenlijke doel: David een langetermijncontract geven.”

Door deze zet zal Harris wellicht de bestbetaalde linebacker bij de Jets worden, voor Bart Scott en Calvin Pace. In 2010 had hij 119 tackles, drie sacks en een veroorzaakte fumble. Hij werd door zijn teamgenoten als meest waardevolle speler van het team verkozen en is ook verantwoordelijk voor de playcalling op het veld bij de defense.

Foto: blog.nj.com

Ook leuk om te lezen