Jets gebruiken Dalton als lokmiddel

Door

Met Mark Sanchez hebben de New York Jets hun quarterback van de toekomst, maar toch hebben ze een private workout gehad met Andy Dalton, quarterback van TCU Horned Frogs en toekomstige speler in de NFL.

Dalton is een speler die snel furore maakt en wel eens in de eerste ronde van de draft zou kunnen worden gekozen. De Jets hebben de 30e pick in die draft.

Het zou geen nut hebben mochten de Jets terug een quarterback kiezen in de eerste ronde na Sanchez in 2009, maar het zou wel een tactische zet kunnen
zijn. Mocht er een team dat na hen moet kiezen een quarterback nodig hebben zouden ze kunnen wisselen van positie, zo kan New York meer halen uit hun draft.

Meerdere teams hebben een quarterback nodig: De Buffalo Bills op 34, de Cincinnati Bengals op 35, de Arizona Cardinals op 38 en de Tennessee Titans op 39.

Naast Sanchez hebben de Jets weinig opties op quarterback. Mark Brunell is al 40 maar hij blijft als mentor van Sanchez zeker in de selectie aanwezig. Kellen Clemens en Kevin O’Connell zijn de derde en de vierde quarterbacks.

Andy Dalton is een aantrekkelijke quarterback voor ploegen die de West Coast offense hanteren. Hij gooide 27 touchdowns en 6 interceptions vorig seizoen en wist 66 percent van zijn passen op doel te gooien.

Foto: profootballzone.com

 

Ook leuk om te lezen